Lanová dráha na Větruši slaví deset let
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem –  Lanová dráha na Větruši oslaví desetileté výročí svého provozu. První cestující svezla z obchodního centra  na výletní zámeček 7. prosince roku 2010.

,,Velice nás mrzí, že v této nelehké situaci pandemie COVID – 19, nemůžeme uspořádat oslavy s doprovodným programem k desetiletému výročí zahájení provozu, které jsme měli pro cestující připravené. Věříme, že nám i tak zachovají přízeň a přijdou si s námi vše dodatečně připomenout v době, kdy to již situace dovolí,“ uvedl Roman Pospíšil, náměstek výkonného ředitele společnosti pro dopravu.

Za deset let svého provozu přepravila Lanová dráha na Větruši 2 miliony cestujících a stala se tak nedílnou součástí města Ústí nad Labem. „I v následujících letech se budeme snažit udělat vše pro pohodlné cestování, které chceme ještě více zpříjemnit. Jednou z novinek, kterou jsme již ve spolupráci se statutárním městem Ústí nad Labem pro naše cestující připravili a zrealizovali, je rekonstrukce nástupních prostor dolní stanice lanové dráhy,“ uvedl Libor Turek, výkonný ředitel společnosti.

Lanová dráha Větruše je visutou lanovkou se se dvěma kabinami. Pohon a napínání lana jsou umístěny v horní stanici. Chod lanové dráhy je zajištěn dvěma elektromotory, každý o jmenovitém výkonu 45 kW, 1480 otáček/min. Šikmá délka dosahuje 330,4 metrů. Kabinka se pohybuje rychlostí 6 m/s a vejde se do ní až patnáct cestujících. Doba jízdy je zhruba devadesát sekund.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru