V prosinci přibudou nové rychlíky. Pojedou do Liberce a Pardubic
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Od neděle 13. prosince vyjedou vlaky společosti Arriva na rychlíkové lince R14 Ústí nad Labem – Liberec – Pardubice, kde bude následujících sedm let zajišťovat jejich provoz.

Cestující budou vozit vlaky, které znají z rychlíků z Prahy do Tanvaldu, Českých Budějovic, Kladna nebo z trasy Kolín – Šluknov. Všechna vozidla prošla rekonstrukcí a mají dvě toalety s uzavřeným systémem, exkrementy už nebudou padat na koleje. Jedna z toalet bude navíc přístupná i zdravotně znevýhodněným podle TSI norem.

Rychlíky mají pohodlná sedadla první třídy, cestující si mohou vzít během jízdy zdarma vodu na pití, mohou se připojit k WIFI nebo si dobít drobnou elektroniku a polohu vlaku mohou sledovat online v turistické mapě na velkých panelech. Za jízdenku zaplatí třeba i kartou, stejně jednoduše jako pípnutím v obchodě za nákup.

Z Liberce přes Turnov do Staré Paky jezdí v současné době osobní vlaky, od prosince přibydou i rychlíky. Kromě jízdenek integrovaného systému IDOL cestující využijí u rychlíků i výhodné tarify. V Turnově se v přestupním uzlu sjedou osobní vlaky na trase Liberec – Lomnice nad Popelkou s rychlíky Praha – Tanvald a Liberec – Pardubice. Každý rok ujedou tyto rychlíky 1,8 mil. km.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru