Malý chlapeček byl sám venku na ulici. Jak se dostal z domu, nikdo neví
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 6. srpna v 07:37 hod., telefonovala na tísňovou linku městské policie oznamovatelka, která operátorovi sdělila, že v ulici Orlická se pohybuje malé dítě ve věku cca. pěti let, které u sebe nemá žádného zákonného zástupce a ani osobu, jenž by se o dítě starala.

Oznamovatelka dále sdělila, že se nyní s chlapcem nachází na vrátnici v azylovém domě pro matky s dětmi v ulici Orlická. Strážníci se na dané místo dostavili, kde se k nim přihlásila oznamovatelka, která uvedla, že chlapce zahlédla u nedaleké večerky v ulici Stříbrnická, kde se ho ujala a odvedla ho na vrátnici do azylového domu pro matky s dětmi s tím, že se domnívala, že by mohl pocházet odtud. Vrátná z azylového domu ale oznamovatelce sdělila, že chlapce nezná a z domu nepochází.

Hlídka se snažila z chlapce vytěžit informace o jeho osobních údajích, za účelem zjištění totožnosti a místa jeho bydliště. Chlapec uvedl, že mu je 8 let a uvedl také své jméno. Dle vzhledu odpovídal věku 4-5 let. Na dotaz hlídky, kde bydlí, chlapec ukazoval směrem do ulic Ovocná – Mezní – Stavbařů. Tento poznatek byl předán operačnímu středisku, kde se operátor snažil zjistit, zda v těchto ulicích bydlí dítě daného věku a jména.

Dle jména a jeho stáří se podařilo zjistit, že by mohl bydlet v ulici Jizerská, kam se také hlídka strážníků vydala za účelem dalšího šetření. Před domem byl zjištěn neznámý muž středního věku, který dle svého chování patrně někoho hledal či postrádal. Na dotaz hlídky uvedl, že hledá svého syna, který odešel z bytu. Strážníci dotyčnému sdělili, že chlapec se nachází v azylovém domě na vrátnici, kam dotyčného hlídka doprovodila.

Chlapec ihned jakmile otce spatřil se k němu rozeběhl. Dle dalšího šetření na místě bylo hlídkou od otce zjištěno, že s manželkou nyní nežije a chlapce má hlídat, neboť žena šla do práce, ale když došel k ní domů, tak zjistil, že syn doma není. Strážníci se s matkou chlapce telefonicky spojili a ta jim potvrdila, že byli s manželem skutečně domluveni na hlídání. To, jak se syn dostal z domu si neumí vysvětlit. Oba rodiče byli strážníky poučeni, že celý případ bude předán k dalšímu šetření na OSPOD MmUL.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru