Lidické náměstí se promění v kino pod širým nebem s dobrovolným vstupným na pomoc handicapovaným
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Lidické náměstí se na začátku měsíce srpna promění v biograf pod širým nebem. Do Ústí nad Labem přijede poosmnácté Kinematograf bratří Čadíků.

Stříbrné plátno bude první promítací den v pátek 7. srpna patřit pohádce Hodinářův učeň. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na dokument Afrikou na pionýru. Na neděli 9. srpna je přichystáno drama Na střeše. Letošní zastávku v Ústí Kinematograf bratří Čadíků zakončí komedií Poslední aristokratka.

Začátek filmového představení všechny večery je ve 22.00 hodin. Vstupné bude stejně jako v předchozích letech dobrovolné a poputuje na Konto Bariéry. Záštitu nad letošním promítáním převzala starostka centrálního městského obvodu Hana Štrymplová. „Chtěla bych na promítání pozvat všechny Ústečany. Snad nám vyjde počasí. Dobrovolné vstupné návštěvníci budou házet do zapečetěné kasičky. Všechny peníze poputují k lidem, kteří to potřebují. Za sedmnáct předchozích ročníků se na handicapované mezi návštěvníky povedlo vybat 481 103 korun,“ uvedla Hana Štrymplová.

Petra Seberová z Konta Bariéry uvedla, že získané finance půjdou na léčbu handicapovaných, kterou plně nehradí zdravotní pojišťovna. „Například na rehabilitace, zdravotnické pomůcky jako WalkAide nebo na rehabilitační přístroje MOTOmed, což jsou velmi důležité a finančně náročné pomůcky,“ doplnila Petra Seberová.

Samotnému promítání bude jako v minulých letech předcházet doprovodný program. V pátek 7. srpna se mohou Ústečané těšit od 20.00 hodin na Divadlo V Pytli. Další dny čekání na promítání zpříjemní hudba v podání kapely Brass Bombers. I letos ústecký Dopravní podnik podpoří promítání Kinematografu bratří Čadíků. „Po skončení promítání kinematografu posílíme večerní spoje, tak aby se návštěvníci kinematografu dostali co nejsnáze do svých domovů,“ řekla mluvčí ústeckého Dopravního podniku Jana Dvořáková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru