OD SOUSEDŮ: Asiat převážel plody moře bez chlazení a dokladů, narazil ale na celníky
Zajištěné zboží. Foto: Celní správa
Ústí nad Labem

Dubí - Na hlavní silnici mezi Dubím a Teplicemi zastavila krátce po poledni hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Peugeot Boxer s českou poznávací značkou, které řídil 54letý Asiat. Jeho náklad rozhodně nebyl v pořádku.

"Kontrolou nákladovém prostoru vozidla bylo zjištěno, že se v něm kromě zeleniny a základních potravin nacházejí i mražené a chlazené potraviny živočišného původu. Jednalo se o rybí produkty, krevety, kalamáry, mušle a chlazené a mražené maso z drůbeže. Zboží bylo dopravováno v nevyhovujících hygienických podmínkách bez hladícího zařízení. K části zboží nebyly celníkům předloženy žádné nabývací doklady," uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřad pro Ústecký kraj.

Celníci kontaktovali Státní veterinární správu (SVS), která na místo kontroly vyslala své inspektory. Po podrobné kontrole a zjištěných skutečnostech si inspektoři veterinární správy případ převzali, zboží zajistili a rozhodli o znehodnocení 87,75 kg živočišných výrobků pomocí modré potravinářské barvy na maso.

Následně vydala SVS rozhodnutí o likvidaci zásilky v asanačním podniku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru