Bývalá ubytovna v Čelakovského ulici znovu ožije! Co s chátrajícím objektem bude?
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zastupitelstvo města schválilo investiční záměr smíšeného domu Čelakovského pro vybudování městských bytů pro seniory a zaměstnaneckého bydlení.

Objekt je již několik let prázdný a chátrá. Nedávno si ho spolu s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou prohlédli primátor Petr Nedvědický, poslankyně a ústecká zastupitelka Eva Fialová a náměstek primátora Tomáš Vlach.

Budova je zničená původními nájemci z řad velmi problémových obyvatel, které se vzhledem k výkupu budovy do majetku města podařilo vytlačit pryč z místa, a přispět tak k celkovému zklidnění lokality. Schválený investiční záměr pomůže dotáhnout do konce revitalizaci domu a jeho smysluplné využití. Ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj proto město připravuje žádost o dotaci na rekonstrukci budovy. Vznikne zde celkem 36 bytů pro seniory, městskou policii a zaměstnance zajišťující chod města. O přidělení bytů bude rozhodovat komise složená z pracovníků obvodu a magistrátu, konečné slovo bude mít starosta obvodu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru