V poslední době ve městě přibývá černých skládek. V Mojžíři jich strážníci objevili hned pět
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Řešení nerudovské otázky Kam s ním, si vykládají někteří naši spoluobčané po svém, zvláště když se jedná o domovní nebo komunální odpad. Ačkoli jsou v našem městě dvě sběrná místa, kam mohou občané s trvalým místem pobytu v Ústí nad Labem odkládat svůj odpad zadarmo, najdou se tací, kteří svůj odpad odkládají mimo místa k těmto účelům určena.

Tímto jejich protiprávním jednáním pak vznikají černé skládky, které hyzdí město a v horších případech zde nachází místo k žití i různá havěť z říše hmyzu, potkani a o hrozbě vzniku různých infekčních nemocí ani nemluvě. Strážníci se snaží v rámci pochůzkové a kontrolní činnosti tyto skládky odhalovat a po jejich zadokumentování činí opatření k jejich odstranění. Některé menší černé skládky odstraňují alternativně odsouzení, kteří si svůj trest odpykávají u městské policie. Ti pod dohledem strážníků odpadky posbírají a naloží na nákladní vozidlo městské policie, kterým jsou odvezeny na skládku.

1806skladkykz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Bohužel v poslední době těchto černých skládek živelně přibývá. Sice pomocí mobilních kamer nebo fotopastí bylo strážníky několik lidí, kteří zakládali černé skládky odhaleno, ale ani tato technická zařízení nejsou samospásným řešením. Lidé by si měli uvědomit, že tímto jednáním ničí životní prostředí nám všem a svůj odpadový materiál odvážet sami na skládky. Toto si zřejmě neuvědomují někteří občané Mojžíře, kde bylo jen v uplynulém týdnu likvidováno městskou policií pět takovýchto skládek.

1806skladkykz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru