PTÁTE SE: Nouzový stav skončil, nákupní doba pro seniory ale platí dál. Jak dlouho ještě bude?
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - V České republice byl 12. března vyhlášen nouzový stav, kvůli kterému se neotevřela většina obchodů. V provozu zůstaly pouze obchody s potravinami a další nezbytné služby, vláda zavedla pro seniory kvůli prevenci šíření viru nákupní dobu od 8 do 10 hodin. Ta zatím stále platí i po konci nouzového stavu.

Mladší lidé si na novou vyhrazenou nákupní dobu pro seniory stěžovali od začátku. Mnozí z nich argumentují tím, že například nestíhají uvařit oběd, nebo si ráno po cestě z noční směny nemohou ani koupit snídani. Vzhledem k tomu, že pandemie je na ústupu, pozbyla vyhrazená nákupní doba pro seniory svůj smysl. Vláda ale zatím neoznámila, do kdy tyto vyhrazené nákupní hodiny budou platit.

Zatím to tedy vypadá, že se ještě nějakou dobu s nákupní dobou pro seniory budeme muset potýkat. Jak dlouho, to ale zatím nikdo neví. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru