Start posledního měsíce jara bude podmračený a na déšť skoupý
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Toužebně očekávaný déšť se dle očekávání nedostavil. Respektive dostavil, ale jen někam a i tam byl vcelku skromný. A jak duben skončil, tak květen začne. To znamená s velkou, srážkami nepříliš poznanou oblačností.

Nejdeštivějším dnem tohoto týdne byla středa 29. dubna, kdy napršelo až 30 litrů vody na metr čtvereční. Nikoli však v severozápadních, nýbrž severovýchodních Čechách, konkrétně v Orlických horách poblíž Rychnova nad Kněžnou. Severozápadním Čechám se srážky opět zdárně vyhýbaly, většina míst v Ústeckém kraji se dočkala ničeho, přesněji řečeno 0 až 1 mm. K místům, kde (na)pršelo nejvíce, patřil Žatec, který zaznamenal rovný 1 mm neboli 1 litr vody na metr čtvereční. Dále pak kadaňské Tušimice, které se dočkaly 2 mm čili 2 litrů vody na metr čtvereční. Nejvíce srážek spadlo na severu Ústeckého kraje, ve Varnsdorfu 8 mm, ve Šluknově 5 mm.

Jaké počasí lze očekávat o prodlouženém víkendu číslo jedna?

PRVNÍ MÁJ, LÁSKY ČAS

Kolem tlakové níže nad Britskými ostrovy/Severním mořem k nám bude nadále proudit chladnější a vlhčí vzduch z Atlantického oceánu. K ránu se přechodně, na pár hodin, vyčasí na skoro jasno až polojasno, jinak převážně oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

SOBOTA 2. KVĚTNA

Tlaková níže se z Britských ostrovů/Severního moře přesune do jižní Skandinávie a po její zadní straně do střední Evropy začne od severozápadu proudit vzduch pocházející z polárních zeměpisných šířek. Severozápadní proudění k nám přinese převážně oblačnou oblohu a zejména do Krušných hor ojedinělé slabé přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, ráno v minimu kolem 7 až 3 °C.

NEDĚLE 3. KVĚTNA

Oproti sobotě žádná výrazná změna. Pokračující příliv původně polárního vzduchu, tentokrát mezi tlakovou výší nad západní Evropou a tlakovou níží nad Evropou severní a východní. A tedy opět spíše bílošedá než modrá obloha a nemnoho srážek v podobě ojedinělých přeháněk, nejčetnějších na horách. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, ráno v minimu kolem 7 až 3 °C.

PONDĚLÍ 4. KVĚTNA

Nový, čtyřdenní pracovní týden by měl odstartovat klidným větrem vanoucím ze Severního moře, díky tlakové výši nad Britskými ostrovy, a tím pádem velkou oblačností s minimem srážek, tak jako doteď. Teploty beze změny, přes den okolo 11 až 15 °C, k ránu kolem 6 až 2 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru