Druhý den požáru na skládce: V noci začal hořet skládkový plyn a chytl celý svah
Noční zásah hasičů na skládce. Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Želechovice - Od soboty likvidují hasiči požár na skládce na Litoměřicku. V noci se situace zkomplikovala, na pomoc přijela technika ze záchranného útvaru.

Pět hasičských jednotek vyjelo v sobotu 25. dubna na doutnající skládku v Želechovicích - Čížkovicích na Litoměřicku. Hasiči natáhli dva vodní proudy a doutnající místo, které rozhrabával bagr, prolévali vodou.

"V noci, kdy již bylo téměř zlikvidováno, náhle zahořel skládkový plyn a chytl celý svah. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek. Plamenné hoření bylo zlikvidováno," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Na místo byl povolán nakladač ze záchranného útvaru Jihlava. V současné době dvě místa doutnají, bagry je rozhrabávají a hasiči prolévají vodou.

2604skladkalithlavni

Nakladač při likvidaci požáru na skládce na Litoměřicku. Foto: HZS Ústeckého kraje

Požáry na skládkách v Ústeckém kraji nejsou v poslední době ojedinělé. Devět hasičských jednotek vyjelo na konci března k požáru na skládce Celio na Mostecku (VIDEO). Stejný počet hasičských jednotek vyjelo k požáru na skládce ve Všebořicích na Ústecku (FOTOGALERIE).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru