V Ústí nad Labem byla zavedena s okamžitou platností tato opatření
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - O konkrétních opatřeních k provozu města a jeho úřadu rozhodl primátor Ústí nad Labem. Primátor města je nařizuje ve vztahu k centrálním opatřením. Opatření vstupují v platnost okamžitě.

Samospráva a úřad:

  1. Samosprávná vedení města a obvodů se rozdělí na dva týmy, které budou řídit operativně chod města (týmy pracují odděleně, v případě nákazy v jednom týmu přechází řízení na tým druhý)
  2. S platností od pondělí 16. března 11.00 končí provoz úřadu pro veřejnost. U městských obvodů končí provoz okamžitě. Pro vyřízení neodkladných záležitostí je možné předjednat individuální termín návštěvy příslušného úředníka. Občan na tuto návštěvu může být vpušťen pouze bude-li vybaven OOP (minimálně rouškou)
  3. Plánované schůzky samosprávného vedení města a obvodů v prostorách města budou okamžitě zrušeny
  4. Veškerá podání musí být prováděna pouze elektronickou cestou - mail, datová schránka
  5. Městské obvody budou veškeré své kroky ve vztahu ke koronaviru projednávat s ohledem na jednotný postup prostřednictvím starosty/tajemníka MO s primátorem/tajemníkem magistrátu.

Odbor školství:

S okamžitou platností se rozšiřuje okruh rodičů, kteří mohou svoje dítě umístit do vyhrazených jeslí a školek a to: zdravotnický personál nemocnice Ústí nad Labem, záchranné služby Ústí nad Labem, zaměstnanci ambulantních zdravotních služeb na území města Ústí nad Labem, složky IZS (hasiči, PČR), městská policie a děti úředníků magistrátu i obvodů

Děti do 3 let

  • Péči zajišťují Jesle města Ústí nad Labem - v budově na Severní Terase 2 třídy, v Neštěmicích 1 třída
  • Je možnost otevření další třídy, která je nyní připravena jako náhradní prostor v případě opravy bazénu

Děti od 3-6 let

  • Opět skupina o maximálním počtu 15 dětí
  • Již otevřena MŠ Větrná – 4 třídy
  • V případě potřeby zajistíme otevření MŠ Dobětice - dvě budovy po 4 třídách – celkem 8 tříd
  • Skupiny můžou být pouze po 15 dětech

Děti od 6 do 10 let

  • V úterý 17. 3. se otvírá ZŠ Mírová pro děti od 6-10 let pro stejnou skupinu rodičů jako je uvedeno v předešlém odstavci
  • Dobrovolnická činnost DDM bude přemístěna z prostor Krajské zdravotní do prostor základní školy
  • Město zajistí zásobení potravinami z okolních škol pro úterní zprovoznění. Opět skupiny o 15 dětech

Primátor města doporučuje a žádá:

Dobrovolníci a pomoc z řad UJEP a neziskových organizací

Zajištění dobrovolníků z řad zaměstnanců školských příspěvkových organizací pro péči o děti, zajištění provozu kuchyní a úklidu pro všechna zařízení včetně domovů pro seniory. Město zkontaktuje střední školy s oborem kuchař – dobrovolníci jako pomocní kuchaři. Neziskové organizace budou na pondělním jednání vyzvány k účasti prostřednictvím dobrovolných služeb při zajištění servisu pro ohroženou skupinu osob. Studenti UJEP budou požádáni o službu v pobytových zařízeních sociálních služeb a vedení dětských kolektivů v zařízeních pro děti zdravotníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru