Ministerstvo zdravotnictví poslalo do kraje jen 3480 respirátorů. Zapotřebí jich je třicetkrát tolik!
Respirátory dorazily jen v několika krabicích. Foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ústecký kraj obdržel od Ministerstva zdravotnictví 3 480 ks respirátorů pro Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem a pro Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje. Na ostatní se v tuto chvíli nedostane.

Pro první vlnu redistribuce byla vygenerována databáze požadavků, která obsahovala 1 047 záznamů, do kterých byl doplněn požadavek pro Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje.

Během sobotního rána Ústecký kraj obdržel pouze 3 480 respirátorů, současně s direktivním pokynem, že mají být přiděleny pouze Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a Zdravotnické záchranné službě Ústeckého kraje. Všechny obdržené respirátory Ústecký kraj obratem na uvedené subjekty předal.

„V této chvíli musíme s politováním konstatovat, že ostatní poskytovatelé zdravotních a sociálních služeb budou muset vyčkat na další dodávku. Velmi si vážíme práce zdravotníků v terénu. Chápeme obavy praktických lékařů i specialistů o své zdraví, bohužel více v této chvíli nemůžeme dělat. Aktuálně nemáme od ministerstva relevantní informaci o termínu dodání ani o počtu,“ konstatoval Oldřich Bubeníček.

Podle informací našeho deníku by bylo ideální množství pro Ústecký kraj nejméně sto tisíc až sto šedesát tisíc kusů respirátorů na jeden měsíc.

Rada Ústeckého kraje na včerejším mimořádném jednání uložila krajskému úřadu, aby zajistil individuální nákup respirátorů třídy FFP2 v jakémkoliv objemu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru