Maďarský řidič kamionu kličkoval na dálnici, před jízdou se posilnil alkoholem
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - Policisty z dálničního oddělení hlídkující minulý týden ve čtvrtek v nočních hodinách na dálnici D8 zaujal kamion kličkující v jízdním pruhu ve směru z Německa do ČR.

Policisté řidiče kamionu s maďarskou poznávací značkou zastavili a 59letého řidiče, který jevil známky požití alkoholu, zkontrolovali. Při dechové zkoušce přístroj naměřil hodnotu 1,5 promile alkoholu v dechu.

"Řidič byl na místě zadržen a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V průběhu šetření bylo zjištěno, že řidič byl již za stejný skutek na území České republiky v roce 2016 pravomocně potrestán. Věc byla zpracována ve zkráceném přípravném řízení a pachatel byl hned následující den potrestán Okresním soudem v Ústí nad Labem, který mu uložil trest vyhoštění z České republiky na dobu tří let a zákaz řízení motorových vozidel na dobu tří let," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru