Preventisté zavítali do centra pro zrakově postižené,podívat se přišel i primátor
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V úterý 18. února se uskutečnilo v TyfloCentru další z pravidelných setkání strážníků ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy Městské policie Ústí nad Labem s občany postiženými zdravotním handicapem.

TyfloCentrum představuje místo, kde se schází nevidomí a slabozrací lidé. Spolu se seniory a dětmi patří tato skupina obyvatel mezi nejohroženější z pohledu prevence kriminality. Setkání se uskutečnilo v rámci preventivního programu městské policie „Myslíme na Vás“.

Na programu besedy byla přednáška o ochraně osob a majetku a o bezpečném pohybu tělesně postižených lidí v silniční dopravě. Tohoto setkání se zúčastnil i primátor města Petr Nedvědický, který přišel pozdravit a seznámit přítomné s novinkami v rámci Statutárního města Ústí nad Labem. Ale primátorova přítomnost na tomto setkání nebyla vůbec náhodná nebo zdvořilostní. Primátor svojí přítomností reagoval na dopis, který mu zaslal jeden slabozraký občan, a ve kterém si postěžoval na některé nedostatky, týkající se pohybu postižených lidí slepotou po našem městě.

Podle zkušeností zúčastněných jsou pro nevidomé občany největší problémy neoznačené výkopy, lešení, která nemají u země vodící lištu, reklamní poutače typu „A“, umístěné nešetrně na chodnících a nebo na malý počet ozvučených semaforů. Některé podněty handicapovaných se týkaly městské hromadné dopravy, kdy si nevidomí posteskli nad nedostatkem hlásičů v trolejbusech, které informují cestující o názvech zastávek na trase při pohybu trolejbusu. Na závěr setkání předali strážníci všem přítomným tašky s reflexními prvky, které pro ně věnovalo vedení města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru