Bezpečnostní akce pokračují. Strážníci řešili bezdomovce, děti popíjející alkohol i požár na balkoně
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V uplynulých dvou týdnech proběhla v městské části Skřivánek preventivně bezpečnostní akce, zaměřená na čistotu veřejných prostranství, špatné parkování a na lidi bez domova, kteří si svá provizorní bydlení staví neoprávněně u veřejně prospěšných zařízení, kde hrozí jejich poničení.

Během této akce bylo strážníky řešeno padesát pět dopravních přestupků, kterých se dopustili řidiči motorových vozidel tím, že neoprávněně parkovali svá vozidla v místech, kde to zákon zakazuje, a to buď v zeleni nebo na chodníku. V osmi případech řidiči tvořili svými vozidly zábor veřejného prostranství.

1002mpulkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Ve třiceti devíti případech se dopustili přestupku lidé bez domova, kteří svým protiprávním jednáním porušili zákonné normy, a to většinou znečištěním veřejného prostranství. V jednom případě hlídka asistovala při hašení požáru na balkoně panelového domu.

1002mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Poslední případ řešili strážníci v sobotu, kdy tři nezletilá děvčata požívala alkoholické nápoje před místní prodejnou večerky. Vzhledem k jejich věku byl celý případ předán k dořešení Odboru sociálních věcí MMÚ.

1002mpulkz4

Foto: MP Ústí nad Labem

U některých případů, kdy lidé bez domova zanechali po sobě nepořádek na veřejných prostranstvích, asistovali i alternativně odsouzení, kteří svůj trest vykonávají při městské policii. Tito pracovníci nepořádek po bezdomovcích posbírali do igelitových pytlů, které posléze byly odvezeny na skládku.

1002mpulkz5

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru