Ústí nad Labem – Na začátku příběhu byla ztráta peněženky, na jeho konci velká radost a zjištění, že se ještě dnes najdou poctiví lidé. Tak by se dala charakterizovat událost, kterou v pondělí řešili ústečtí policisté.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že v pondělí 19. června krátce před čtvrtou hodinou odpoledne výpravčí z Hlavního nádraží v Ústí nad Labem na tísňovou linku 158 oznámil, že mu cestující přinesla nález většího obnosu peněz. „Policisté ihned vyjeli na místo, kde zjistili, že cestující v budově nádraží nalezla šedé pouzdro se zhruba dvaceti tisíci korunami a skupinovou jízdenkou pro padesát cestujících. V tu chvíli začalo pátrání po majiteli. Policisté vyslechli pokladní, zda si nepamatuje osobu, která jízdenku kupovala. Bohužel vzhledem k velkému množství osob, které za den projdou přes pokladnu, si obličej kupujícího nevybavila. Naštěstí policistům pomohla informace, že skupinová jízdenka byla objednána přes internet,“ doplnila policistka.

Tímto okamžikem pátrání nabralo rychlý spád. „Ve chvíli, kdy policisté zjistili jméno kupující, zavolali jí a zeptali se, zda něco nepostrádá. Ta ještě ani nevěděla, že něco ztratila. Když to zjistila, tak jí polilo horko, ale vzápětí byla štěstím bez sebe, že se peníze našly. Žena policistům sdělila, že je učitelkou a jedná se o finanční hotovost třídy, kdy jízdenku, zakoupila žákům na závěrečný výlet. Díky poctivému nálezci, tak děti budu mít fantastický závěr školního roku,“ dodala závěrem Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru