Lázně Dr. Vrbenského jsou znovu na prodej
Ilustrační snímek. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Budova lázní Dr. Vrbenského je znovu na prodej. Současný vlastník společnost Power get ji přes realitní kancelář prodává za 5,5 milionu Kč.

„Lázně jsme koupili společně se sportovní halou na Střekově. Mysleli jsme si, že sportovní halu budeme provozovat bez větších investic, ale Severočeské vodovody a kanalizace (SČVAK) nás nejprve přinutil bez důvodu vybudovat novou přípojku vody za sto tisíc korun, i když předchozím majitelům sebral vodoměr pro neplacení a ne z technických důvodů. Dále jsme zajistili, že sportovní hala potřebuje mnohamiliónové opravy, aby návštěvníkům mohla nabídnout současný nadstandard, který nyní splňuje. Nové je nyní prakticky všechno. Od oken s trojskly přes všechny rozvody až po moderní topení. Dotace jsme žádné nedostali. Docházejí nám finanční síly a tak jsme se rozhodli zveřejnit, že hledáme vhodného investora,“ zdůvodnil prodej jednatel společnosti Power get Miloš Podolský.

Součástí budovy lázní byla v minulosti rozsáhlá zahrada s minigolfovým hřištěm. „Zahrada byla zarostlá a zpustlá jako objekt lázní. Věnovali jsme jí již hodně času a financí k tomu abychom jí postupně vylepšili. Provedli jsme prokácení náletových dřevin a porazili jsme přestárlé a nebezpečné stromy. Provádíme zde také meliorační práce. Zahrada v této prodejní nabídce není,“ odpověděl na dotaz redakce E – Ústí.cz jednatel společnosti Power get.

„Cena budovy vychází z pořizovací ceny a nákladů spojených s držením nemovitosti a pracemi, které jsme zde odvedli. Z lázní jsme vyklidili nepředstavitelně smradlavý bordel po bezdomovcích a feťácích a rozebrali část zborcené střechy. Doplnili jsme ukradené železo do střešní konstrukce a opravili část budovy, kterou dočasně používáme jako sklad a dílnu. Na majetkových daních jsme za 3 roky zaplatili zhruba 700 tisíc korun a od města Ústí nad Labem jsme nedostali nikdy žádnou podporu. Jsme na to sami. Cena je k jednání a bude závislá na tom, kdo bude investor a jaké bude mít s takto významnou budovou plány. Jsme ústečtí patrioti a osud lázní nám rozhodně není lhostejný,“ dodal závěrem Miloš Podolský.

Na prodej lázní Dr. Vrbenského zareagoval ve své týdenní rubrice na sociální síti „Týden starosty Střekova“ Petr Vinš. „Minulý týden se v inzerci nemovitostí opět objevil Vrbák resp. bývalé lázně Schichtových závodů, později lázně Vrbenského. V těchto lázních se spousta střekováků učila plavat, včetně mě, a tak je tento objekt hluboko zapsán v srdcích mnohých z nás. Projekt na záchranu lázní jsem připravoval již v minulém roce a stále mi chybí důležité podklady. Vzhledem k probíhajícímu prodeji lázní musím přípravu projektu urychlit a věřím, že vám jej představíme do konce ledna. Pomohlo by nám, kdybyste nám poslali vaše osobní fotky nebo videa z těchto lázní,“ požádal pomocí sociální sítě místní starosta Střekova Petr Vinš.

1601 lazne dr vrb2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru