Napadá vás, co ve městě vylepšit? Na realizaci návrhů obyvatel uvolnil městský obvod milion korun
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Městský obvod Ústí nad Labem – město schválil v rozpočtu na rok 2020 částku 1 000 000 Kč na tzv. participaci občanů, jejímž cílem je umožnit obyvatelům obvodu podílet se na investování veřejných peněz a zapojit se do utváření veřejného prostoru.

Jak to funguje?

Pokud máte nápad, jak zlepšit veřejný prostor ve svém okolí, dejte do 28. února 2020 vědět. Návrh můžete poslat poštou, e-mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo ho předat osobně na sekretariátu úřadu (k dispozici jsme Vám v úředních hodinách na adrese ÚMO ÚL – město, Velká Hradební 8A, Ústí nad Labem – 2. patro, vchod z atria).

Co má být obsahem návrhu?

Obsahem návrhu může být jakékoliv vylepšení veřejného prostoru na území obvodu, které přispěje ke zkvalitnění života obyvatel a návštěvníků Obvodu, s výjimkou opatření a činností, které jsou financovány z jiných položek rozpočtu Obvodu na rok 2020. Stojan na kolo, lavička, okrasný květináč, úprava dětského hřiště…fantazii se meze nekladou! Všechny návrhy posoudíme a budou-li realizovatelné, zařadíme je do užšího výběru.

Kdo se může zapojit?

Zapojit se může úplně každý, bydliště v obvodu není podmínkou.

Kdo rozhodne, které návrhy budou realizovány?

Předložené návrhy posoudí Komise pro participaci občanů na rozpočtu složená ze zástupců jednotlivých stran a hnutí zastoupených v zastupitelstvu městského obvodu ÚL - město. O výběru návrhů k realizaci rozhodne na základě doporučení komise zastupitelstvo městského obvodu ÚL - město.

Harmonogram POR pro rok 2020:

  • vyhlášení POR: 14. 1. 2020
  • podávání návrhů: do 28. 2. 2020
  • zpracování návrhů Úřadem: do 31. 3. 2020
  • doporučení návrhů k realizaci Komisí: do 15. 4. 2020
  • schválení návrhů k realizaci zastupitelstvem: do 15. 5. 2020

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru