Obchodní řetězce na Ústecku se zapojily do podzimní sbírky potravin
Ilustrační snímek. Zdroj: Sbírka potravin
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V jedenácti obchodních řetězcích na Ústecku dnes nakupující narazí na dobrovolníky v zelených zástěrách. Na prodejních plochách probíhá až do 18.00 hodin podzimní národní potravinová sbírka, do které je zapojeno po celé České republice 750 obchodů.

„Lidé mohou v jednotlivých prodejnách odevzdat zakoupené trvanlivé potraviny či drogistické zboží dobrovolníkům, které snadno poznají podle zelené zástěry s logem sbírky. Darované zboží se převeze ve spolupráci s firmou Raben Logistics Czech do skladů potravinových bank, odkud se následně rozveze potřebným. Sbírku potravin pomáhají po celém Česku organizovat tisíce dobrovolník,“ uvedla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

V minulosti na Ústecku obdržel potraviny se sbírky například Dětský domov Střekováček, který učí děti v ohrožení života, bez péče nebo jsou ohrožována jejich základní lidská práva, samostatnosti. Mezi dalšími odběrateli v Ústí lze například nalézt ústecký Klokánek, Azylový dům pro matky s dětmi v ulici Orlická nebo sdružení Spirála - Centrum krizové intervence.

Nejvíce v potravinových bankách chybí dětská výživa, trvanlivé mléko, potravinové konzervy, těstoviny, rýže a luštěniny nebo základní nebo dětská drogerie.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru