Řidiči museli zalovit ve svých peněženkách. Na silnici hřešil téměř každý třetí
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve dnech 30. a 31. srpna se ústečtí policisté v rámci celorepublikové dopravní akce na konci prázdnin, kdy se nejvíce řidičů vrací z dovolených a roste hustota provozu, zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu.

Během dvou dnů se i ústečtí policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která reaguje na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v tomto období, po dobu uplynulých let.

Dopravní akce byla zaměřena na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systému, dodržování zákazu držení v ruce nebo jiným způsobem manipulování s telefonem při řízení vozidla, dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., vztažených na správný způsob jízdy a kontrolu technického stavu užitkových vozidel a sociálních předpisů.

"Policisté zkontrolovali 164 vozidel a zjistili 44 případů porušení zákona. Ve čtyřiadvaceti případech se jednalo o překročení rychlosti, v jednom případě požití alkoholických nápojů, v jedenácti případech nepoužití bezpečnostních pásů a ve čtyřech případech nevyhovující technický stav vozidla. Policisté celkem v blokové řízení udělili pokuty ve výši 15 500 korun. V pěti případech věc postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru