Mistrovství ČR v požárním sportu je u konce. Kdo předvedl nejrychlejší požární útok?
Foto: HZS ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu Ústí nad Labem 2019 bylo slavnostně ukončeno.

Slavnostního ukončení se zúčastnil 1. náměstek hejtmana ústeckého kraje Stanislav Rybák, primátor statutárního města Ústí nad Labem Petr Nedvědický, generální ředitel HZS ČR gen.mjr. Drahoslav Ryba, první náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Lubomír Janeba, za pořádající organizace ředitel HZS Ústeckého kraje plk. Roman Vyskočil a starosta Krajského sdružení hasičů Ústeckého kraje Jiří Henc.

Poté byla vyhlášena nejlepší družstva žen i mužů ve štafetách 4x100 metrů s překážkami, v požárním útoku a celkové vyhodnocení letošního mistrovství.

Nejrychlejší požární útok mezi ženami předvedlo družstvo dobrovolných hasiček SDH Michálkovice čas 23,78 s. Stříbro si v této disciplíně vybojovalo družstvo žen SDH Hostomice, čas 25,46 s a bronz získaly ženy SDH Česká Bělá, čas 25,63 s.

0209pozarnisport2

Foto: HZS ČR

Mezi dobrovolnými hasiči zvítězilo v požárním útoku družstvo SDH Bozkov, čas 26,07 s. Druhé místo obsadili dobrovolní hasiči z SDH Horní Kamenice, čas 26,20 s a bronz získalo družstvo SDH Mistřín, čas 26,35 s.

Nejrychlejší požární útok mezi profesionálními hasiči předvedlo družstvo HZS Královéhradeckého kraje, čas 20,54 s. Tento výsledek je také novým národním rekordem. Druhé skončilo družstvo HZS Moravskoslezského kraje, čas 21,32 s, třetí se umístilo družstvo HZS Olomouckého kraje, čas 21,62 s.

0209pozarnisport3

Foto: HZS ČR

Mistryněmi republiky v požárním sportu pro rok 2019 se staly ženy z SDH Michálkovice, stříbro si vybojovaly ženy z SDH Poniklá a bronz získaly ženy SDH Česká Bělá.

Mezi družstvy SDH mužů si titul Mistra ČR v požárním sportu odváží SDH Mistřín před druhým družstvem mužů z SDH Závišice, třetí místo získalo družstvo mužů SDH Dobrá.

Družstvo HZS Královéhradeckého kraje vybojovalo prvenství v celkovém hodnocení družstev. Stříbrnou medaili získalo družstvo HZS Moravskoslezského kraje. Bronz patří družstvu HZS Plzeňského kraje.

Ředitel HZS Ústeckého kraje plk. Roman Vyskočil poděkoval za přípravu a zdárný průběh letošního mistrovství, a předal putovní proudnici řediteli HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Vladimíru Vlčkovi, který pozval všechny do Ostravy na Mistrovství ČR v požárním sportu 2020. Generální ředitel HZS ČR gen. mjr. Drahoslav Ryba ocenil kvalitní přípravu i hladký průběh letošního mistrovství v Ústí nad Labem a prohlásil ho za ukončené.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru