Lidé porušují pravidla, na ferratu lezou i za mokra a tím ji ničí. Hrozí pokuta
Lidé by za špatného počasí neměli zdolávat stěnu v Děčíně. Foto: statutární město Děčín
Ústí nad Labem

Děčín - Dešťové přeháňky posledních dní komplikují program lidem, kteří se rozhodli zdolat via ferratu na Pastýřskou stěnu v Děčíně. Na tu je totiž zakázáno vstupovat v případě deště, bouřky, sněhu a snížené viditelnosti. Stejně tak je zakázáno lézt na mokrých a vlhkých skalách.

Někteří návštěvníci tento zákaz ale poslední dobou porušují. Město Děčín zveřejnilo fotografii, která to dokládá. Toto pravidlo platí především kvůli ochraně přírody – skal a je jasně uvedeno i v pravidlech ČHS pro lezení v pískovcových skalních oblastech ČR v článku Ochrana přírody. Vlhkostí ztrácí pískovec svoji pevnost a stává se mimořádně lámavým. Jeho případné poškození je již nenávratné.

Městskou policií Děčín proto byla přislíbena pravidelná kontrola ferraty za deště. Návštěvníkům, kteří budou na ferratu vstupovat při nepřízni počasí hrozí pokuta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru