V Masarykově nemocnici dochází k uzavření provozu porodnice a neonatologické kliniky
Zdroj: www.kzcr.eu
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem vzhledem k nezbytnému malování prostor v rámci probíhající revitalizace pavilonu „D2“, dochází k postupnému uzavření provozu na porodním sále a stanici šestinedělí (standard/nadstandard), neonatologické klinice (stanici fyziologických novorozenců, jednotce intenzivní péče, intermediární péče).

Příjem předčasných porodů byl ukončen 24. května 2019 v 6:00 hodin, konec příjmu všech porodů je naplánován na 30. května 2019 v 6:00 hodin. Opětovné zahájení provozu porodního sálu, stanic šestinedělí a zdravotnických pracovišť neonatologické kliniky je předpokládán 17. června 2019. Během uzavírky jsou rodičky i s novorozenci směrovány do okolních nemocnic spadajících pod Krajskou zdravotní, a. s., v Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově.

Krajská zdravotní, a. s., využila k malování na zdravotnických pracovištích sídlících v pavilonu „D2“ už měsíce května, to z důvodu probíhající revitalizace stanice větších dětí v 5. podlaží, kdy stavební práce provází zvýšená hlučnost a prašnost. Výhodou pro budoucí maminky s termínem porodu na podzim je skutečnost, že v tento čas bude již porodnice v plném provozu - tedy bez omezení. Během této uzavírky dojde mimo jiné i k částečné rekonstrukci sociálních zařízení.

V revitalizovaných prostorách pavilonu „D1 a D2“ Gynekologicko-porodnické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., v provozu pro pacientky nadále zůstávají:

  • Feto-maternální ambulance vč. porodnických odborných ambulancí
  • Pohotovostní služba na porodnické ambulanci a porodním sále

Náhradní provoz ultrazvukového pracoviště v pavilonu „D1“, ve 2. podlaží, č. dveří 218, 219 – dříve 3D, bude probíhat ve dnech 4. 6. - 5. 6. 2019 v prostorách bývalé porodnické ambulance, v pavilonu „D1“, v 4. podlaží (tel. 477113627). Náhradní provoz feto-maternálního centra ve dnech 6. 6. - 7. 6. 2019 („D1“, 3. podlaží) bude probíhat též v prostorách bývalé porodnické ambulance, v pavilonu „D1“, 4. podlaží (tel. 477113627). Pohotovostní služba zůstává beze změn – v pavilonu „D1“ - 4. podlaží.

Po celou dobu uzavírky porodnické části bude pro urgentní stavy k dispozici operační sál a jeden porodní box.

Dne 7. května 2019 došlo vzhledem k stavebním pracím na stanici větších dětí v pavilonu „D2“ k přerušení provozu o patro níže sídlící stanici šestinedělí (standard) Gynekologicko-porodnické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Stavební práce začaly na konci měsíce dubna a podle smlouvy o dílo se jejich konec předpokládá 19. srpna 2019. Po ukončení revitalizace stanice větších dětí nově nabídne komfortnější uspořádání prostor odpovídajících potřebám moderní medicíny, devět pokojů pro nemocné děti, pokoj pro maminky doprovázející svého potomka při hospitalizaci. Řemeslníci pokládají nové podlahové krytiny, obnovují rozvody energií včetně medicínských plynů a provádí další nezbytné úpravy a opravy. Cena zakázky je téměř 14 milionů Kč bez DPH. Pacienti stanice větších dětí jsou během revitalizace pavilonu „D2“ hospitalizováni v prostorách oční kliniky v pavilonu „G“ ústecké Masarykovy nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru