Děti ze základních škol změřily své síly v patnáctém ročníku soutěže „Mladý záchranář“
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, Územní odbor Ústí nad Labem, uspořádal v úterý 14. května již 15. ročník soutěže „Mladý záchranář“.

Pohybově vědomostní soutěž pro žáky 2. stupně základních škol ústeckého okresu zaměřená na ochranu člověka za mimořádných událostí a běžných rizik se uskutečnila v areálu požární stanice Ústí nad Labem-Všebořice.

1505mladyzachranar5

Dvanáct čtyřčlenných smíšených družstev z 6. – 8. tříd se muselo postupně vyrovnat s nástrahami všech dvanácti připravených disciplín. Soutěžící předvedli nejen teoretické znalosti v oblasti hašení pomocí přenosných hasicích přístrojů, zabalení evakuačního zavazadla, druhy varovných signálů či prostředky individuální ochrany, ale potýkali se i s praktickými dovednostmi, jako například rychle a efektivně poskytnout resuscitaci, zastavit masivní krvácení, orientovat se na mapě, střílet ze vzduchovky, vázat uzly, orientovat se při průzkumu za ztížených podmínek či shodit plechovkovou pyramidu vodním proudem na čas.

1505mladyzachranar4

V letošním roce zvítězilo družstvo ZŠ Elišky Krásnohorské 2 se ziskem 624 bodů z celkových 660, na 2. místě skončila ZŠ Mírová 2 se ziskem 593 bodů a na 3. místě ZŠ Elišky Krásnohorské 1 se ziskem 590 bodů. ZŠ Elišky Krásnohorské tak zvýšila svůj náskok v celkovém počtu vítězství této soutěže v okresním kole, když během 15 let vyhrála již po šesté. Družstva, která se umístila na prvních dvou místech, zároveň postoupila do krajského kola, které se uskuteční dne 11. června na Komáří Vížce v Krupce.

1505mladyzachranar3

Na soutěži se ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje, Územním odborem Ústí nad Labem, podílely Krajský úřad Ústeckého kraje, Statutární město Ústí nad Labem, Krajské a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Městská policie Ústí nad Labem, Sportovní klub hasičů Ústeckého kraje, Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická Ústí nad Labem, Palachova 35, p.o., Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje a Střední škola veřejnoprávní Ústí nad Labem. Uzeniny věnoval Hypermarket Globus Trmice. Akci podpořil Hypermarket Globus a Ústecký kraj.

1505mladyzachranar1

5x foto: HZS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru