Školních obědů zdarma se nejspíš dočká více jak tisícovka dětí z Ústeckého kraje
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Zastupitelstvo Ústeckého kraje se v prosinci loňského roku svým usnesením rozhodlo zapojit do dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí s názvem Potravinová pomoc dětem ve vážné sociální nouzi v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci.

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy jednal s mateřskými i základními školami v kraji o zapojení do projektu. Nakonec se přihlásilo 33 škol a školských zařízení, kde ředitelé se spolupráci s učiteli a pedagogickými pracovníky v družinách vybrali celkem 1 203 dětí, kterým by měly být obědy v rámci tohoto programu poskytnuty.

Rodina, které bude přes přihlášenou školu proplacení obědů poskytnuto se v rozhodném období od května do až června 2019, musí nacházet v hmotné nouzi, zároveň zákonný zástupce musí dát souhlas se zapojením do projektu. Tento souhlas dává na příslušném pracovišti Úřadu práce. Všechny rodiny vybraných dětí toto splnily.

Ústecký kraj bude na základě podkladů od škol žádat o podporu ve výši 6 539 162,70 korun.

Okresy:
Děčín (8), Teplice (5), Chomutov (3), Ústí nad Labem (8), Litoměřice (2), Louny (1), Most (6)

Typy škol a školských zařízení:
Mateřská škola (14), základní škola (10), mateřská a základní škola (8), základní a střední škola (1)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru