OBRAZEM: Na dopravním hřišti v Krásném Březně proběhla soutěž mladých cyklistů
8x foto: měP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Okresní kolo „Dopravní soutěže mladých cyklistů“ uspořádala Městská policie Ústí nad Labem 30. dubna na svém dopravním hřišti v Krásném Březně. Soutěž pro cyklisty vyhlašuje Rada vlády ministra dopravy pro bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Soutěž je určena dětem starším deseti let, tedy žákům čtvrtých až osmých ročníků základních škol, rozdělených do dvou věkových kategorií. Cílem této akce je přispívat ke zvýšení efektivity dopravně výchovného působení, správnému a bezpečnému chování dětí v silničním provozu, ke snižování dopravní nehodovosti a zlepšování techniky jízdy na kole v dopravním provozu.

Soutěž je rozdělena do dvou částí, kdy žáci prokazují teoretické znalosti pravidel silničního provozu a v druhé části soutěže, provádí žáci praktická cvičení ve zvládnutí jízdy na kole v simulovaném silničním provozu. Nedílnou součástí celé akce je zvládnutí první pomoci při úrazech v dopravě. Okresního kola se zúčastnilo 92 žáků z 12 základních škol.

Vítězem okresního kola v obou kategoriích se stala Základní škola E. Krásnohorské a postupuje do krajského kola této soutěže. Nejlepší žáci obdrželi poháry, diplomy a věcné ceny, které jim věnovalo vedení města. Na průběh soutěže dohlížel regionální manažer Besipu.

Garantem klání byl primátor města Ústí nad Labem Petr Nedvědický, který ocenil, co se žáci v dopravní výchově naučili: „Prevence v dopravě je velmi důležitá, a to zvláště u dětí školního věku. Jsem rád, že tomu městská policie věnuje takovou pozornost a za vedení mohu slíbit trvalou podporu pro tuto činnost,“ uvedl primátor Nedvědický.

Foto:

0205cyklisti2

0205cyklisti3

0205cyklisti4

0205cyklisti5

0205cyklisti6

0205cyklisti7

0205cyklisti8

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru