OBRAZEM: Nové autobusy nabízí větší pohodlí pro cestující
Nové autobusy nabízí větší pohodlí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem –Do vozovny dorazily začátkem roku až z Francie. Pojmou přes sto dvacet cestujících. V pátek 11. ledna svezly první pasažéry na lince číslo 11. Řeč je o třech nízkopodlažních autobusech o kloubových nízkopodlažních autobusech Iveco Urbanway.

Mluvčí ústeckého Dopravního podniku Jana Dvořáková uvedla, že vozy přinášení řadu novinek v hromadné dopravě v Ústí nad Labem. „Jako první v historii autobusů provozovaných naší společností jsou vybaveny celovozovou klimatizací. Mají standardně bezemisní provoz na stlačený zemní plyn (CNG) a plné pokrytí interiéru kamerovým systémem. Autobusy jsou osazeny palubním počítačem nejnovější generace a sofistikovaným, uživatelsky přátelským odbavovacím systémem. Samozřejmostí jsou dvě pozice pro invalidní vozík nebo kočárek, vybavené předepsaným zádržným systémem a výklopná plošina pro vozíčkáře ve druhých dveřích vozu,“ řekla Jana Dvořáková.

K technickým parametrům nových autobusů lze ještě dodat, že nabízí čtyřicet míst k sezení a až pětaosmdesát míst k stání.

Fotogalerie

{article Nové autobusy nabídnou cestujícím větší komfort}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru