ZAUJALO NÁS: Sportovci z celé České republiky pomáhají tělesně postiženému Milanovi z Teplic k získání Handbiku
Zdroj: Nadace ČEZ - Pomáhej pohybem
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Udělat nejen něco pro své zdraví, ale také podpořit handicapovaného Milana, kterému změnil osud život, mají možnost v těchto dnech tisíce sportujících z celé České republiky. Společnost Arkádie ze severu Čech se dostala do projektu Nadace ČEZ - Pomáhej pohybem.

Jde o mobilní aplikaci, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, jaké projekty a v jaké výši má nadace finančně podpořit. Do podporovaných projektů se v těchto dnech tak dostala i severočeská Arkádie, která poskytuje své služby pro více než 180 osob se zdravotním postižením a jejich rodiny. Cílem podporovaného projektu je zakoupení Handbiku pro Milana, který se po úraze ocitl na vozíku a díky sportu se dokáže opět dostat do aktivního života a dobré psychické pohody. Pořizovací cena Handbiku je sedmdesát tisíc korun a prozatím mimo možnosti Milana, který s ním hodlá absolvovat Handy cyklo maraton, jehož výtěžek je věnován na dobročinné účely. Přínosem bude projekt i pro okolí a ostatní lidi, kterým Milan ukáže, že pokud se chce, tak to jde.

Podpořit Milana s aplikací Pomáhej pohybem se rozhodl i Petr z Ústí. „Pravidelně jezdím na kole. Celý den jsem v práci s lidmi, tak si takzvaně tímto pohybem na čerstvém vzduchu čistím hlavu. Udělám tak něco nejen pro svou fyzickou kondici, ale částečně i psychickou. Aplikaci Pomáhej pohybem při svém sportování využívám již přes dva roky, kvituji, že díky ní můžu pomáhat druhý a stojí mě to jen ,propocené tričko´. Když se mezi projekty objevila severočeská Arkádie, neváhal jsem jí své vysportované body věnovat,“ uvedl Ústečan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru