Teplé počasí přilákalo na koupaliště v Brné stovky návštěvníků. Meteorologové pro úterý vydali výstrahu před bouřkami s krupobitím
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Teplé počasí, kdy rtuť teploměru na slunci šplhá až přes třicet stupňů Celsia, láká k vodním radovánkám, což se projevilo i na návštěvnosti ústeckého termálního koupaliště v Brné. Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb města Ústí nad Labem, které areál provozují, uvedl, že v sobotu a v neděli prošlo turnikety koupaliště více jak tisíc sedm set platících návštěvníků.

„Od zahájení sezóny, která začala 15. května, na termální koupaliště v Brné zavítalo přes tři tisíce tři sta návštěvníků. Když to porovnám se stejným obdobím v loňském roce, tak jde o nárůst,“ pochvaloval si Miroslav Harciník.

Vysoké denní teploty sebou přinesou bouřky, před kterými vydali meteorologové na úterní pozdní odpoledne a večer varování. „Dnes očekáváme skoro jasno až polojasno. Denní teploty vystoupají až na 33 stupňů Celsia. Později odpoledne a večer se mohou vyskytovat ojediněle silné bouřky, které mohou být doprovázeny silným větrem, krupobitím nebo přívalovými srážkami,“ uvedla Lenka Musilová z Hydrometeorologického ústavu na Kočkově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru