Kočkov – Výstrahu před bouřkami se silným nárazovým větrem, přívalovým deštěm a kroupy vydali na úterý a noc na středu ústečtí meteorologové ze stanice Kočkov. Podle jejich předpovědi by náraz větru mohl dosáhnout až rychlosti 72 km/h a mohlo spadnout v úhrnu 30 milimetrů srážek za hodinu.

Pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Ústecká meteoroložka Lenka Musilová uvedla, že v úterý bude zpočátku převážně oblačno. „Postupně na většině území očekáváme přeháňky, místy bouřky, které mohou být ojediněle i intenzivní. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 22 až 25 °C, na horách 15 až 18 °C. Povane slabý severozápadní až severní vítr od 3,6 do 14,4 km/h, který v bouřkách může přechodně zesílit až na 72 km/h," dodala Lenka Musilová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru