Ústí nad Labem - Na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem proběhne 7. listopadu krajské kolo Logické olympiády, kterou organizuje Mensa ČR. Již od srpna 2014 registrace do sedmého ročníku soutěže, kam se mohou přihlásit všechny děti ve věku od 6 do 20 let.

Soutěž má tři kola, to nominační soutěžící zvládnou on-line ve škole, doma, v knihovně nebo kdekoliv jinde s připojením na internet. Ti nejlepší postoupí do krajských kol a o vítězi rozhodne finále soutěže na Pražském hradě.

Logická olympiáda není znalostní soutěž, ale soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. „Všechny soutěžní úlohy jsou založeny na obecných principech a pro jejich řešení není třeba žádných speciálních znalostí. S trochou nadsázky lze říci, že pro jejich řešení je potřeba pouze zdravý rozum," vysvětluje předseda Mensy Tomáš Blumenstein.

Hlavním cílem soutěže je obrátit pozornost dětí i odborné veřejnosti ke specifickému nadání, kterým je schopnost logického myšlení a samostatného uvažování. Soutěž doplňuje spektrum akcí určených školákům o aktivitu zaměřenou na oblast, která si v našem vzdělávacím systému stále hledá své místo. Širokým záběrem soutěže dochází k odhalování skrytých talentů. V roce 2014 se do Logické olympiády zaregistrovalo 49 035 soutěžících z 2 056 škol z celé republiky.

UJEP ráda nabídla své prostory pro konání soutěže, která sdružuje děti a mládež se zájmem o logické myšlení, dění kolem sebe, vědeckou a badatelskou činnost a poznávání nového. Myšlenka Logické olympiády úzce koresponduje s aktivitami UJEP v rámci Teen Age University pro děti a mládež.

Krajské kolo Logické olympiády se koná dne 7. 11. 20143 od 13:30–16:00 h v Červené aule MFC v Pasteurově 1 v Ústí nad Labem.

Jana Šiková, tisková mluvčí

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru