Ústí nad Labem - Už jen pár dní zbývá do komunálních voleb 2014. Redakce on-line deníku E – Ústí připravila čtyřdílný seriál, kdy každý den uveřejní Ústečanům radu. V pondělí jsme představili, kdo je volič a co si vzít do volební místnosti. Dnes poradíme, co dělat v případě nemoci.

Volič může ze závažných, zejména zdravotních, důvodů požádat obecní úřad a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu stálého volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena. V případě, že volič nemá telefonní číslo na úřad nebo volební komisi, může požádat dodatečně prostřednictvím rodinného příslušníka, který se dostaví do volební místnosti v pátek. Často se totiž stává, že s přenosnou volební urnou chodí členové komise až v sobotu.

Zdroj: Ministerstvo vnitra ČR.

Ve středu redakce on-line deníku E – Ústí poradí, jak na úpravu hlasovacího lístku a způsob hlasování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru