Střekov – Milovníci cyklistiky a in-line bruslí v úterý u Masarykových zdymadel na Labské cyklostezce pomáhali handicapovaným, kterým osud nedovolí se věnovat těmto sportům na plno. Projetím Birell bránou cyklisté a bruslaři přispěli na pomoc handicapovaným částkou přes sedm tisíc korun.

Jednou handicapovaných, která má chuť sportovat a potřebuje pomoc, je třináctiletá Věra, které nalezli lékaři při vyšetření nádor v koleni. V dubnu roku 2009 podstoupila roční léčbu. Do poloviny července téhož roku dostávala chemoterapie a pak ji čekala operace kolene. Následně lékaři rozhodli o nutnosti provést amputaci nohy nad kolenem. Poté prošla Věra druhou etapou chemoterapie, a to až do ledna 2010, kdy ukončila léčbu. Po vyléčení se dala mladá sportovkyně na závodní plavání, navštěvovala posilovny a nyní by moc chtěla zkusit jízdní kolo.

Cyklisté a in-line bruslaři vyjeli na stezce u Masarykova zdymadla handicapovaným tisíce korun. Foto: Petr Sochůrek
Denisa Floriánová, z Birell týmu, uvedla, že cílem projektu Birell jízda je osvěžit život těm, pro které není jízda na kole samozřejmostí. „Jedná se o pět lidí, kteří propadli cyklistice a chtějí se jí věnovat i přes nemoc či handicap a ukázat svému okolí, že to jde. Za každého cyklistu, který projel bránou, přispěla společnost Birell částkou pět korun na konto pro handicapované. Za odměnu se u nás mohli cyklisté osvěžit nealkoholickým pivem Birell v různých příchutích," řekla hosteska.

Cyklisté a in-line bruslaři vyjeli na stezce u Masarykova zdymadla handicapovaným tisíce korun. Foto: Petr Sochůrek
Cyklisté a in-line bruslaři na Labské cyklostezce přispěli na handicapované částkou přesahující sedm tisíc korun, což znamená průjezd branou 1566 jezdců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru