Matěj Gebert z Chabařovic je mistrem České republiky ve Flat tracku
Matěj Gebert s (vlevo) šéftrenérem Martinem Fridrichem a trenérem, otcem Jiřím Gebertem. Foto: Petr Sochůrek
Zprávy

Chabařovice – Dětský motocross při Moto Areálu Chabařovice se pyšní úspěchem na poli Mezinárodního mistrovství České republiky ve Flat tracku (americká plochá dráha). Jedenáctiletý Matěj Gebert si dojel pro mistrovský titul v sérii závodů ve třidě FT Junior.

„Je to dobrý pocit,“ odpovídal na dotazy krátce po vyhlášení mladý chabařovický motorkář, jaké to je být mistrem České republiky.

Mladí motorkáři se o mistrovský titul utkali v pěti závodech na čtyřech plochodrážních stadionech v České republice. Celý seriál odstartoval v dubnu na stadionu Zlatá přilba v Pardubicích, o měsíc později mladí flattrackáři bojovali na speedway stadionu ve Slaném, v červnu na pražské Markétě a celý letošní ročník zakončili druhý červencový víkend na ovále v Divišově dvěma závody. „Nejlépe se mi jelo na stadionu Markéta v Praze. Už se těším na další ročník. Musím se ještě zlepšit v naklápění motorky,“ uvedl Matěj Gebert, který na motorkářských závodech hájí barvy Dětského motocrossu Chabařovice nejen v americké ploché dráze, ale také v motocrossu. Na závěrečnou otázku, jestli je lepší americká plochá dráha nebo motocross, odpověděl Matěj jednoznačně, že motocross.

Klubové barvy Dětského motocrossu Chabařovice v Mezinárodním mistrovství České republiky ve Flat tracku hájili v letošní sezóně ještě Tomáš Svoboda (vícemistr letošní série FT Junior), Vít Sochůrek, Barbora Šondová a Tereza Kohoutová. „Jelikož šlo o historicky první ročník této třídy, byli naše reakce po oslovení Autoklubu České republiky rozpolcené, nevěděli jsme, do čeho jdeme. Děkuji trenérovi Flat tracku v Chabařovicích Jirkovi Gebertovi, za jeho píli, s jakou péčí se staral o motorky a disciplínu dětí. Nebýt jeho, tak nemáme výsledky, kterých naši závodníci v letošním ročníku dosáhli. Zároveň musím poděkovat za podporu městu Chabařovice a sponzorům,“ řekl Martin Fridrich šéftrenér Dětského motocrossu Chabařovice a hlavní manažer Moto Areálu Chabařovice.

Sám trenér Flat tracku Jiří Gebert (otec Matěje Geberta) zhodnotil letošní ročník pokorně. „Šlo o první ročník, pro nás úspěšný,“ řekl skromně trenér.

„Asi nejtěžší u dětí bylo odbourat ostych ze závodění. Co se týká techniky, tak se nebát jít do požadovaného smyku v zatáčce, prostě stroj naklopit. Když se podívám na jejich první jízdy, tak to bylo jen takové kroužení po ovále, teď už se to podobá Flat tracku. Jak se říká, jen trénink dělá šampiona,“ dodal Jiří Gebert a na závěr doplnil: „Děkuji všem, kteří se závodů zúčastnili a pomáhali. Za sebe mohu říci, když Autoklub České republiky vyhlásí tuto kategorii i příští rok, půjdeme do toho.“

Pavol Pučko, promotér českého Flat tracku a reprezentační manažer, uvedl, že s juniorskou kategorií počítají i pro sezónu 2024. „Letos šlo o pilotní projekt, proto snížení počtu závodů proti ostatním kategoriím, uvolnění technických parametrů motorek u juniorů a jedna kategorie. Zjistili jsme mezi motorkářskou mládeží, že o Flat track v juniorské kategorii zájem je. Hlavně, že to děti bavilo a užily si závody. Je předčasné se v těchto dnech bavit o příští sezóně. Každá kategorie má svá pravidla i na počet závodníků. Když bude zájem, zvažujeme, že by se v juniorech otevřely kategorie dvě a navýšil počet závodů. Hodně bude záležet, co nám schválí a povolí federace,“ řekl Pavol Pučko.

Juniorská třída Mezinárodního mistrovství České republiky ve Flack tracku v roce 2023 byla určena pro jezdce ve veku 11 až 16 let s platnou licencí Autoklubu České republiky. Junioři startovali na strojích o obsahu 85ccm – 125ccm.

1007 ftch2

PŘED STARTEM FINÁLOVÉ JÍZDY. FOTO: PETR SOCHŮREK

1007 ftch

 JEZDEC MATĚJ GEBERT NA SVÉM MOTOCYKLU S ČÍSLEM 14. FOTO: PETR SOCHŮREK

1007 ftch5

 FINÁLOVÁ JÍZDA NA TT  OVÁLE V DIVIŠOVĚ. FOTO: PETR SOCHŮREK

1007 ftch7

STUPNĚ VÍTĚZŮ. FOTO: PETR SOCHŮREK

1007 ftch6

FLAT TRACK TÝM SPOLEČNĚ S TRENÉRY A ČLENY DĚSTSKÉHO MOTOCROSSU CHABAŘOVICE V DEPU. FOTO: PETR SOCHŮREK

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru