Ústečtí běžci štěpili kilometry na mezinárodním běžeckém klání Vltava Run 2017
Severočeský tým. 2x zdroj foto: archiv Štěpánky Schreiberové
Sport

Ústí nad Labem – Zažít víkend plný zážitků a společně uběhnout 360 kilometrů ze Šumavy až do Prahy se rozhodlo deset milovníků běhu z Ústí nad Labem a dva z Mostu. Společně se o uplynulém víkendu vydali na nejdelší štafetový závod v České republice, kterého se účastní týmy ze zahraničí, s názvem Vltava Run.

Kapitánkou týmu, který nesl název „Štěpíme kilometry“, byla Štěpánka Schreiberová z Ústí. „Po uběhnutí štafety v rámci ústeckého půlmaratonu loni v září jsem na sociální síti viděla informaci o závodu Vltav Run. Okamžitě si mi zalíbil a napadla mě myšlenka se ho zúčastnit. Jsem týmový hráč a chtěla jsem si to zkrátka vyzkoušet,“ říká sympatická běžkyně.

Tým složila ze svých přátel, se kterými ráda sportuje. „Jsem instruktorkou HEAT programu v centru T-Clubu, tak se hned nabídlo, že oslovím své kolegy instruktory, o kterých vím, že běhají. Bylo jich se mnou šest, kdy zbytek týmu jsem se snažila sestavit z našich klientů,“ dodává Štěpánka Schreiberová.

Trasa každého běžce měřila v průměru deset kilometrů. „Někdy byla trasa delší, například dvanáct kilometrů, někdy kratší jen šest kilometrů. Celý závod měřil 360 kilometrů, to znamená, že každý závodník uběhl během závodu tři úseky. První člen našeho týmu startoval v 5.00 hodin v sobotu a doběhli jsme do cíle v neděli za 35 hodin, 32 minut a 27sekund,“ říká hrdě kapitánka.

Složení ústeckého týmu jasně ukázalo, že věk je jenom číslo a sportovat se dá v každém věku. „Věkový průměr našeho týmu byl 40let. Nejmladšímu členovi bylo 25 let, nejstarší dovršil 59 let. Všichni milujeme pohyb a naším heslem je: Když nemůžeš, tak přidej víc .....," dodala závěrem Štěpánka Schreiberová.

1905 vltavarun2

Složení týmu:

Kapitánka - Štěpánka Schreiberová

Členové – Oldřich Rada, Jan Matějka, Lenka Bursíková, Veronika Uxová, Václav Bláhů, Lenka Růžičková, Libor Petrásek, Zdeněk Drexler, Tomáš Werner, Tomáš Kačírek, Jakub Balihar

Poděkování patří také řidičům, kterými byli - Radovan Schreiber, Jan Růžička a Jakub Matějka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru