OBRAZEM: Rozdali si to v neobvyklých silových disciplínách, aby pomohli nemocným dětem
2. Charitativní Brutal Kruháč race. Foto: Petr Sochůrek
Sport

Ústí nad Labem – Výpady vpřed s pivním sudem nad hlavou. Vyběhnutí a seběhnutí schodů s pytlem písku. Převalování pneumatik. To jsou některé z deseti disciplín, které v neděli 20. května v ústeckém Letním kině museli překonat startující v rámci Charitativního Brutal Kruháče race.

Pořadatel klání Jakub Jirgle z Brutal Kruháč Ústí uvedl, že jde o druhý ročník akce. „Letos výtěžek ze závodu poputuje na onkologicky nemocné děti léčící se v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Do této chvíle máme na účtu necelých 21 150 korun. Dole na startu je ještě umístěna kasička, do které návštěvníci závodu mohou přispívat. Celkový výtěžek chceme předat v příštím týdnu přímo zdravotníkům,“ řekl Jakub Jirgle.

Na start se postavilo přes šest desítek závodníků z různých koutů severních Čech, ale také z Prahy. Jednou z nich byla i Veronika Perková z Chabařovic. „Zúčastnit se druhého ročníku jsem se rozhodla, protože jsem soutěžila i v loňském roce, také ráda pomáhám nemocným dětem. Nejtěžší pro mě bylo nést plechový pivní sud do kopce s výpady vpřed,“ dodala mladá sportovkyně.

Fotogalerie:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru