Ústečanka Jana Brambaški má zlatou medaili v jízdě na veslařském trenažéru
Jana Brambaški je pyšná na zlatou medaili. Foto: Petr Sochůrek
Sport

Ústí nad Labem – Prvenstvím v třetím kole Českého poháru v jízdě na veslařském trenažéru se může pochlubit handicapovaná sportovkyně, fotomodelka, hlavní profesí radiologický asistent, Ústečanka Jana Brambaški. Získáním nejcennějšího kovu ukázala, že i přes svůj handicap je velkou bojovnicí.

„Byl to závod na dva kilometry. Po ujetí dvou set metrů jsem měla krizi. Myslela jsem si, že to nedám. Nakonec jsem závod zdolala,“ říká skromně handicapovaná sportovkyně, která se svým prvenstvím nominovala na mistrovství České republiky.

K veslování ji přivedl její handicap. „Nikdy předtím jsem se tomuto sportu nevěnovala. Manžel mé bývalé kolegyně je trenérem veslování. To díky kamarádství s ní mě začal trénovat. Na závod jsem se speciálně nepřipravovala, když zdraví dovolí, chodím posilovat,“ dodává Jana Brambaški.

Petr Janák, trenér Jany Brambaški, doplnil, že závodu v jízdě na veslařském trenažéru v Pardubicích se zúčastnili jak tělesně a mentálně handicapovaní, tak zrakově postižení. „Závody na trenažeru jsou hlavně přípravou na léto, kdy se vesluje na lodích. Veslaři vozíčkáři nemají mnoho dalších možností jak posilovat,“ dodal Petr Janák.

{article title="OBRAZEM: Ústecká fotomodelka a zdravotnice Jana Brambaški pokřtila svůj kalendář"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru