Flagový tým letos zaválel! Blades jsou vicemistry republiky
Flagisté Blades. Zdroj: www.bladesusti.cz
Sport

Ústí nad Labem - Flagový tým U15 Ústí nad Labem Blades letos zaválel a probojoval se až do finálového turnaje. Ten se uskutečnil v neděli 3. listopadu na hřišti Svádov-Olšinky.

Ve finálovém turnaji Blades nejprve ve vyrovnaném a nervy drásajícím semifinále porazili Prague Lions. "Zápas s Lions byl velice těsný a od začátku nebylo vůbec jasné, kdo vyhraje. Byl to jeden z nejkrásnějších a nejnapínavějších zápasu, které jsem kdy viděla a zažila," popisovala hlavní trenérka flagového týmu Jana Burešová. Dramatický zápas rozhodl až v poslední minutě domácí Vojtěch Radla, který si připsal rozhodující touchdown a poslal Blades do vedení. "Offense Lions se pak už nedostala k bodům a my dohráli s časem. Ta radost byla nepopsatelná, jedná se o největší úspěch flagu U15 Blades," pokračovala Jana Burešová.

Ve finále se Blades střetli s Prague Black Panthers, kteří předvedli výkon hodný favorita soutěže. "V první půlce jsme dostali pár rychlých bodů, což trochu zničilo atmosféru. Ale i když jsme nakonec prohráli, radost z druhého místa nám to nesebralo," dodala trenérka vicemistrů republiky k finálovému zápasu, který skončil 33:6 pro PBP.

V rámci turnaje Blades také pokřtili nový charitativní kalendář, který vznikl ve spolupráci s Nadačním fondem Upřímná srdce Matěje Proška. Celý výtěžek z kalendáře půjde na Martínka, Leničku a Tobiáška, kteří to kvůli svému zdravotnímu stavu v životě nemají jednoduché. Výtěžek předáme na akci Rozsviťme Ústí, která se uskuteční 19. prosince na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem. Veškeré informace o prodeji kalendáře najdete na našem Facebooku.

Autor: Martin Klimeš

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru