Hejtman ocenil plavce z ústecké průmyslovky. Dva z nich jsou mistři světa
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Sport

Ústí nad Labem - Ústečtí plavci, reprezentující Střední průmyslovou školu Resslova a zároveň tým Ústecké akademie plaveckých sportů, se vrátili z mistrovství světa škol v plavání v brazilském Riu de Janeiro s individuálními úspěchy.

Václav Šonka společně s Ondřejem Kubínkem doprovázeli mladé talenty Pavla Ouředníka, Vojtěcha Janečka, Filipa Sonnenberga, Vojtěcha Šedu, Davida Řezáče a Matěje Mrázka, ve které vkládali velké naděje.

I přes konkurenci nejlepších plavců ze sedmnácti zemí světa se česká výprava může chlubit velmi dobrými výsledky. V celkovém pořadí se chlapci umístili na 9. místě. V individuálním hodnocení se hned dva ústečtí plavci stali středoškolskými mistry světa. Vojta Janeček si pro titul doplaval na trati 50 metrů prsa, a Pavel Ouředník, který stejnou distanci plaval volným způsobem.

2806plavci2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Na dvojnásobné stometrové trati volným způsobem obsadil Pavel Ouředník v novém osobním rekordu druhé místo. Polohová štafeta ve složení Vojtěch Šeda, Vojtěch Janeček, Filip Sonnenberg a Pavel Ouředník obsadila nepopulární 4. místo. Kluci si akci v exotické Brazílii pochvalovali. „Plavalo se na bazénu, kde se konaly v roce 2016 v rámci olympiády plavecké sporty, konkrétně skoky do vody a synchronizované plavání. Voda v bazénu byla rychlá. Plavalo se nám dobře, což se pak promítlo i ve výsledcích,“ konstatoval jeden z plavců.

Díky těmto úspěchům se tým i s ředitelem školy Jaroslavem Marešem dostavil na Krajský úřad Ústeckého kraje, kde se jim od hejtmana Oldřicha Bubeníčka dostalo uznání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru