Ústí nad Labem - Tři dny plné dřiny, potu a odříkání mají za sebou ústečtí hráči amerického fotbalu. Přípravný kemp před startem Paddock ligy absolvoval tým Blades o uplynulém víkendu v Heřmanicích v Podještědí.

„Na kempu se ukázalo, že stačí doladit už jen detaily a jsme připraveni na první zápas,“ hodnotí přípravné soustředění kicker Marek Hruboň, který je v týmu Blades nováčkem, ale bohaté zkušenosti sbíral léta mezi Prague Black Panthers. „Na kempu jsem měl možnost blíže se seznámit s týmem a jeho fungováním. Program byl sestaven velmi dobře, dost času bylo věnováno teorii i herní praxi. Na nadcházející sezónu a spolupráci s Blades se velice těším,“ dodává český rekordman.

Velká očekávání potvrzuje i quarterback Pavel Mráz. „Sezona 2019 bude velká výzva jak pro mě osobně, tak pro celou organizaci. Jako nováček v nejvyšší lize chceme odehrát co nejlepší výsledky,“ říká Pavel Mráz, kterého Blades k hostování zapůjčili pražští Panteři. Mráz s týmem trénuje od konce loňského listopadu, s mnohými spoluhráči se ale zná mnohem déle. „V roce 2013 Blades odehráli přípravný zápas proti Liberec Titans, kde jsem se učil první fotbalové krůčky. Na podzim 2015 jsem odehrál juniorskou sezonu v Prague Black Panthers společně s Honzou Vlasákem. O rok později, na kempech reprezentace a výjezdu do Velké Británie, jsem se seznámil s Honzou Bláhou, Jakubem Imrem a Jakubem Lukáškem. Věřím, že tyto události pomohli k mému zapadnutí do týmu a seznámení se s kolektivem,“ vysvětluje Mráz, který si tréninky náramně užívá a moc se těší na atmosféru domácích zápasů. „Fanoušci Blades patří k jedněm z nejlepších v Česku,“ uzavírá quarterback.

Na premiérový start Blades v nejvyšší české soutěži se už těší i hvězdný running back Jakub Imr, který se do základní sestavy vrací po zranění kolene. „Kemp je za námi, sezóna před námi. Na kemp se k nám již připojil Bo Diesel, vůbec první import v historii klubu. Je to obrovská posila, která nás může společně s head coachem Danielem Leškem posunout zase o kus dál. V první lize nechceme pouze sbírat důležité zkušenosti, ale být i rovnocenným soupeřem,“ přemítá Imr.

Po náročném kempu čeká Blades před startem Paddock ligy už jen několik málo tréninků. První zápas nejvyšší české soutěže se koná už 31. března, kdy se v Praze střetnou Prague Lions a Ostrava Steelers. Ústecké Blades čeká první zápas v neděli 7. dubna, kdy na svém hřišti v Olšinkách přivítají od 15:00 hodin Pardubice Stallions.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru