Lezecké závody přilákaly do Ústí závodníky z celé České republiky
Lezecké závody přilákaly do Ústí závodníky z celé České republiky. Zdroj foto: Rudolf Štípek
Sport

Ústí nad Labem – Na Hudy lezecké stěně v Ústí nad Labem se konaly 20. května letošního roku již páté Rock Empire dětské lezecké závody na obtížnost. Celý týden před závodem se na stěně intenzivně makalo. Musely se sundat staré cesty, a že jich tam bylo, pořádně každý chyt umýt, aby neklouzal. Pak nastoupili stavěči v čele s Tapírem a vykouzlili devět nádherných cest.

Od osmé hodiny ranní už pomalu na stěnu začali chodit malí závodníci ze širokého okolí ( Praha , Jihlava, Nové město nad Metují, Jablonec, Kladno, Slaný a další). Děti byly rozdělené do 4 kategorií podle věku a na holky a kluky. U10 (2008 a mladší) U12 (2006-2007) U14 (2004-2005) a U17 ( 2000-2003). Děti netrpělivě čekaly na začátek a předlezení cest, které jim předlezl samotný stavěč Tapír. Po předlezení se začalo závodit a malí lezci si užívali lezení a rodiče parádně fandili. Hudy lezecká stěna připomínala velké vosí hnízdo. Každý závodník lezl dvě kvalifikační cesty a do finále postupovalo osm nejlepších malých lezců. V každé kategorii měli zastoupení i malí lezci z Hudy lezecké stěny Ústí nad Labem Petra Brože, který vede na Ústecké stěně kroužek lezení.

V kategorii U10 chlapci si to hlavně rozdali Lukáš Uherec ( Hovrch Nové město nad Metují) a Ústecký rodák a Rock Empire ambasador Honza Štípek a na paty jim šlapal teprve 7 letý talent Radek Melen. Po dvou kvalifikačních cestách na tom byl Honza a Lukáš stejně - obě cesty oba topovali. Pak odešli všichni finalisté do izolace. Jako 7. šel Lukáš Uherec, který finálovou cestu topnul a byl na tahu Honza Štípek, který podle aplausu a reakce rodičů tušil, že Lukáš dal asi topku . Honzík nastoupil do finálovou, která byla posouzena na 7A+ a za velké podpory publika dal také topku a tak na řadu musela přijít superfinalová cesta, která byla posouzena cca 7B+. Honza zase odešel do izolace a Lukáš nastoupil do cesty. Cestu lezl parádně a spadnul kousek pod polovinou cesty na 47% cesty . Pak Přišel Honzík a díky tomu že byl na domácí půdě, měl velkou podporu publika a cestu vylezl kousek nad půlku na 54% a tam spadl. Pořadí bylo následující:
1) Jan Štípek Rock Empire , NordBlanc ,Hudy lezecká stěna Ústi nad Labem
2) Lukáš Uherec Hovrch Nové město nad Metují
3) Radek Melen

U10 holky tam svedly boj dvě závodnice Natálka Paarová z Hovrch Nové město nad Metují a Karolína Fišková z Pohodička Slaný. Natálka topnula obě kvalifikační cesty a pak i finálovou a tento skvělý výkon jí vynesl na první místo. Kája si bohužel ve finále neporadila s velkým chytem, který rodiče nazvali mozek, na kterém skončilo nejvíce závodníků.
1) Natálka Paarová Hovrch nové město nad Metují
2) Karolína Fišková Pohodička Slaný
3) Klára Pleislerová Prostor Letňany Praha

U12 kluci tam dominoval Lukáš Mokroluský, který topnul obě kvalifikační cesty a na záda mu dýchal Jan Melen.
1) Lukáš Mokroluský Baterca
2) Jan Melen
3) Adam Prokop Pohodička Slaný

U12 holky po kvalifikaci obě topky měly tři holky Anetka Ševčíková Hudy lezecká stěna Ústí nad Labem, Barbora Bernardová HK Jihlava a Tereza Sejnová . Finálová cesta sedla nejlépe Báře.

1) Barbora Bernardová HK Jihlava
2) Aneta Ševčíková Hudy Lezecká stěna Ústí nad Labem
3) Tereza Sejnová

U14 kluci
1) Mikuláš Petrík Green Trees Monkeys
2) Štěpán Bulena Green Trees Monkeys
3) Zbyněk Vávra Green Trees Monkeys

U14 Holky
1) Bára Zítková
2) Theresia Poulcarová
3) Michaela Dubská CC Ruzyně

U17 kluci
1) Filip Jindra BigWall Praha
2) Jan Vaňura Hudy Stěna – Petr Brož
3) Dan Štasný

U17 holky
1) Eliška Bulenová Green Trees Monkeys
2) Tereza Janečková Green Trees Monkeys
3) Monika Horská Green Trees Monkeys

Pro všechny děti byl připravený diplom a pro všechny finalisty ceny a pro prvního zvláštní plaketa lezce, která byla udělána ze šroubů a matiček a za druhé a třetí místo byl pohár. Tyto věci byly pořízené z prostředků města Ústí nad Labem. Atmosféra byla úžasná a poděkování patří sponzorům, rodičům a všem co přišli fandit. Velké díky také samozřejmě stavěčům, pořadatelům, rozhodčím a závodníkům, kteří předvedli to nejlepší co v nich je a těšíme se na podzim, kdy proběhnou další závody.

Zaslal: Rudolf Štípek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru