Přijeďte zahájit turistickou sezónu v Krušných horách s Dopravou Ústeckého kraje na Komáří vížku
AUTOBUS DOPRAVY ÚK NA KOMÁŘÍ VÍŽCE. FOTO: ÚSTECKÝ KRAJ
Výlety

Komáří vížka - V sobotu 20. května od 9 do 17 hodin pořádá Ústecký kraj a Destinační agentura Krušné hory ve spolupráci s Lesy ČR, společností Sport Krupka, městem Krupka, Pivovarem Zíchovec, BESIPem, Týmem silniční bezpečnosti, Restaurací na Komáří vížce a Autodromem Most Zahájení turistické sezóny v Krušných horách s Dopravou Ústeckého kraje na Komáří vížce.

Akce s atrakcemi a soutěžním výletem otevírá letní sezónu 2017 na hřebenech největších hor regionu a propaguje používání integrované veřejné dopravy v Ústeckém kraji. Je připravena pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost z Ústecka, Teplicka i vzdálenějších míst. Výjimečně výhodné svezení nejdelší českou lanovkou z Krupky na Komáří vížku čeká každého, kdo pojede už z domova krajskou integrovanou veřejnou dopravou a přijede s platnou jízdenkou Dopravy Ústeckého kraje (DÚK).

Než vyjedete z domova, doporučujeme ověřit si aktuální provoz lanovky a povětrnostní podmínky na www.sportkrupka.cz. K lanovce můžete přijet ze směru od Teplic i od Ústí nad Labem běžnými autobusovými linkami DÚK buď do zastávky Krupka - Bohosudov Městský úřad (linka č. 458), do zastávky Krupka - Bohosudov náměstí (linka č. 485) nebo autobusy 484 a 486 na nádraží Krupka – Bohosudov. Sem můžete přijet z obou směrů také vlakem linkou U1. Z nádraží bude po celou dobu akce zajištěna mimořádná kyvadlová doprava autobusů DÚK ke stanici lanovky i na hřeben na Komáří vížku. Cestujte chytře a levně a kupte si hned při začátku Vaší cesty jízdenku do zóny 432 Krupka-Fojtovice. Bude Vám platit pro celou cestu krajem a mimořádně i pro cestu lanovkou na vrchol Komáří vížky. V sobotu 20. května bude nejdelší lanovka v ČR z Krupky na Komáří vížku mimořádně zaintegrována do krajského dopravního systému a budou na ní platit jízdenky DÚK. „Pokud pojedete vlakem, nezapomeňte využít jízdenku DÚK nikoliv ČD. Lanovkou můžete cestovat také s časovými jízdenkami platnými pro zónu 432 nebo jednodenní síťovou jízdenku DÚK na tento den. Jednodenní jízdenka platí i pro zpáteční cestu domů a pro delší cesty bývá nejvýhodnější a určitě se vyplatí,“ říká náměstek pro dopravu Ústeckého kraje Jaroslav Komínek.

Jízdenku DÚK lze koupit z jakéhokoliv místa v Ústeckém kraji u kteréhokoliv dopravce zapojeného do DÚK (včetně ČD). Bez platné jízdenky DÚK budete odbaveni dle standardního tarifu lanovky, tedy výrazně dráž. V případě deště dostanete navíc s jízdenkou DÚK k cestě lanovkou nahoru pláštěnku Autodromu Most (do vyčerpání zásob). Lanovka jede od 8:30 do 18:30. Na Komáří vížku se z Bohosudova nebo obráceně dostanete po celou dobu akce i přímo a rychle mimořádným kyvadlovým autobusem – tato doprava je i alternativou pro případ velkých front, silného větru nebo poruchy lanovky. Zastávky mimořádné dopravy jsou na vlakovém nádraží v Bohosudově, na parkovišti u dolní stanice lanovky v Krupce a u parkoviště na Komáří vížce a budou označené označníky. Z Bohosudova na hřeben jezdí i pravidelná autobusová linka č. 484.

Zábava na hřebenu

„Jedná se o poslední z našich čtyř destinačních agentur, která zahajuje sezonu, a věřím, že si všichni návštěvníci přijdou na své. Na hřebenu budou připraveny atrakce, občerstvení a soutěžní rodinný výlet,“ řekl radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš. Na vrcholu Komáří vížky Vás čeká grilování selete a otevřená restaurace, na parkovišti Lesů ČR na Komáří vížce pak hlavní atrakce. V propagačním stanu DÚK získáte dopravní informace k akci, k turistické dopravě v Ústeckém kraji, krajské dopravní mapy a jízdní řády turistických linek DÚK. Probíhat zde budou dětské soutěže s dopravní tématikou o turistické batůžky a další ceny. Společný stánek Brány do Čech a Destinační agentury Krušné hory je začátkem a cílem soutěžního rodinného výletu, začátkem herní trasy s využitím mobilní aplikace a poskytne Vám turistické informace, plánky výletu, mapky a tipy na pěší tůry v okolí Komáří vížky, Krupky a celých Krušných horách. Soutěže pro děti a chemické pokusy naleznete ve vedlejším stanu Ústeckého kraje. V přístřešku veslařů Labe Aréna budete mít možnost vyzkoušet si veslařský trenažer. Offroad safari – to je terénní vozidlo, které budou mít děti i turisté volně k prolézání. Na stánku BESIP budou k mání reflexní prvky, vyzkoušíte si tu opilé, drogové nebo únavové brýle a zdarma můžete zkusit dopravní testy pro děti i dospělé. Nebo si vyzkoušet atraktivní simulátor nárazu. Ve stánku Týmu silniční bezpečnosti se můžete seznámit s projektem „Na kole jen s přilbou“.

Trasa rodinného soutěžního výletu vede po hřebenu k Sedmihůrské vyhlídce, vrací se okruhem po červené turistické značce a měří 4,5 km. Čeká Vás 6 soutěžních stanovišť pro děti, na každém z nich obdrží jednu část výherního puzzle. A bude to pestré – po chemických pokusech a dopravních soutěžích přijde na řadu nordic walking, terénní koloběžky, soutěže domů dětí a mládeže a výstup na Sedmihůrskou vyhlídku s nádherným výhledem do Podkrušnohoří. Pro milovníky domácích mazlíčků jsou připraveny ukázky výcviku psů. Na trase přijde k duhu pívobus - speciálně upravený autobus rodinného Pivovaru Zíchovec u Loun s pípou a posezením uvnitř autobusu i venku a s několika druhy piv a nealko nápojů. Uvidíte ho a poznáte už zdálky podle vlajky na stožáru. Stánek s klobásami naleznete hned vedle. Mobilní toalety TOI TOI budou k dispozici zdarma na trase mezi atrakcemi a pívobusem. Komu nebude stačit rodinný výlet, může si pěší hřebenovou tůru prodloužit herní trasou s využitím mobilní aplikace v terénu.

Pro cestu z hřebenu dolů do Krupky máte na výběr mezi řadou turistických značených tras, nově připravenou herní rodinnou trasou s užitím mobilní aplikace v terénu (Skryté příběhy) nebo opět veřejnou dopravou s jízdenkou DÚK – lanovkou, mimořádnými kyvadlovými autobusy či pravidelnou linkou 484. Jízdenky DÚK využijte i k cestě domů. Koupíte je mj. i na parkovišti na Komáří vížce.


UPOZORNĚNÍ PRO MOTORISTY: Velké parkoviště na Komáří vížce bude rezervované pro akci – tento den sem doporučujeme cestovat veřejnou dopravou, nikoliv osobním vozem! Taktéž pod lanovkou v Krupce bude parkování osobních vozů omezeno s ohledem na provoz autobusů. Dopravu osobních vozidel bude před parkovištěm na Komáří vížce i na dolním parkovišti u lanovky řídit Městská policie Krupka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru