Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Duchcov – V Poppelově síni Muzea města Duchcova vystavuje od středy 10. ledna jeden z nejzajímavějších současných umělců, Cyril Kubeška. V galerii, z jejíhož středu pracovníci muzea odstranili tři masivní výstavní sloupy, vznikl úžasný otevřený prostor. Ten obsadily sochy a fotografie Cyrila Kubešky v projektu nazvaném Co přichází s nocí. A genius loci místa objektům i nosné myšlence vyhovuje.

Cyril Kubeška tvoří z papíru a klacíků. Jeho první socha vznikla jako reflexe na vlastní sen. Výtvarníkovy objekty mohou na někoho působit děsivě, jiného překvapí. Mohou vyvolávat otázky, startovat vášně, zmatek, nebo odemykat dosud zamčené. Cyril Kubeška ve své tvorbě pokračuje v revizi svých snů a domnívám se, že vědomě překročil jejich hranice.

Foto: Ilona Kaulfuss

Vzhledem k tomu, že výtvarník vystavuje na Teplicku zřídka, byl by hřích promarnit šanci seznámit se s jeho pracemi Face to Face. S fenomenální tvorbou, která se vydala vlastní, specifickou a působivou cestou. Díla Cyrila Kubešky si můžete v duchcovském muzeu prohlédnout každý všední den od 13-17 hodin, do pátku 16. února. 

Foto: Ilona Kaulfuss

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru