Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Teplice – K vánoční atmosféře v Teplicích patří už několik let prodejní výstava keramiky Aleny Marie Kartákové. Stala se adventní tradicí, kterou si zpříjemňují tento čas nejen Tepličtí, ale i návštěvníci města. Spolu s autorkou akci pořádá Římskokatolická církev v Teplicích na oratoři kostela sv. Jana Křtitele na Zámeckém náměstí.

 Letošní výstavu máte možnost zhlédnout ještě do úterý 26. prosince. A jestliže se chcete správně naladit na Vánoce, je výstava keramiky Aleny Kartákové správná volba.

Keramické objekty s vánoční a novoroční tématikou svým půvabem a úctou k tradicím, oslovují celé generace. Letošní výstava s názvem Zase spolu půjdem do Betléma, je přesto trochu jiná. Alena Kartáková vystavuje bez manžela, výtvarníka a keramika Pavla Kartáka, který vloni v lednu zemřel.

Přijďte podpořit akci krupské výtvarnice, která léta rozdává úsměvy a deja-vu s jízdenkou do dětství. Keramičky, které betlém získal letos v listopadu hlavní cenu v šestém ročníku mezinárodní výstavy a soutěže betlémů Nožík Tomáše Krýzy v Jindřichově Hradci. Porota o jeho prvenství rozhodla mezi osmdesáti soutěžními betlémy od více jak šedesáti autorů.

Výstavu si můžete prohlédnout od úterý do pátku v čase 13-17 hodin a o víkendu od 13 do 18 hodin.

Foto: Ilona Kaulfuss

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru