TIP NA VÝLET: Hrad Krupka už je znovu přístupný návštěvníkům
Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Krupka – Hrad Krupka, který byl nějakou dobu pro veřejnost uzavřený, už mohou zájemci znovu navštívit. Skončily tady rozsáhlé práce na statickém zajištění opěrných zdí a příjezdové komunikace, u které se v roce 2012 zřítily opěrné zdi. Docházelo k sesuvu komunikace a stav cesty se stále zhoršoval. Ohrožoval nejen majitele okolních nemovitostí, ale také návštěvníky hradu.

Město se podle informací vedoucí oddělení investic městského úřadu Dagmar Kaulové snažilo získat dotace, kterými by pokrylo alespoň částečné náklady. Marně. Nakonec financovalo opravy z vlastních prostředků v objemu 16,3 miliónu korun. Stavební práce trvaly od května 2021 do letošního listopadu. Realizace stavby se za poměrně obtížných podmínek, kdy nebylo možné použít těžkou techniku, ujala chomutovská společnost STRIX.

Návštěvníci mohou od prosince hrad znovu navštívit. Dostanou se k němu po nově opravené velmi pěkné přístupové cestě. Výhledy na město a půvabná zákoutí hradu přímo vybízejí například k novoroční procházce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru