Zámek Jezeří je pátou nejkrásnější známkou roku 2021. Vyhrál Kocour Mikeš
Zdroj: e-mostecko.cz a Česká pošta
Zajímavosti

ČR, Mostecko - Každoroční Anketa o nejkrásnější známku už má svého vítěze. Prostřednictvím hlasovacích lístků z časopisu Filatelie nebo webových stránek znamkaroku.cz byly letos uděleny 8 363 hlasy, což je oproti loňskému roku nárůst o více než dva tisíce. Hlasující letos vybírali ze 44 poštovních cenin, které byly emitovány v loňském roce.

Co do počtu hlasů nejúspěšnější byla známka KOCOUR MIKEŠ a stala se tou nejkrásnější roku 2021. Grafickou úpravu ceniny s populární postavičkou Josefa Lady připravil Pavel Hrach a rytinu zpracoval Václav Fajt. Na výslunní se tak vrací poštovní známky, které jsou připravované s využitím rytiny, jelikož právě KOCOUR MIKEŠ od hlasujících získal 1 239 hlasů.

Páté místo s 367 hlasy získala známka s motivem zámku Jezeří.

Zájemci o koupi českých poštovních známek se mohou obrátit na poštovní Službu filatelistům, Nákladní 29, 362 07 Depo Karlovy Vary. Všechny známky lze nalézt na webových stránkách České pošty www.ceskaposta.cz.

Známka s motivem Jezeří vyšla vloni v červnu v aršíku Krásy naší vlasti: státní zámek Jezeří. Motivy dvou známek na aršíku je již zmíněná jedna z nejzajímavějších památek u nás a skalnatá rokle Vlčí jáma, výtvarnou podobu emitované ceniny uzavírá pohled na hornický region Krušnohoří s dobovou ilustrací středověké hornické činnosti. Autorem výtvarného návrhu emise je Adolf Absolon, Martin Srb je pak autorem rozkresby horní známky a rytiny obálky prvního dne vydání. Nominální hodnota známek je 26 a 27 Kč.

Vítězná známka

Pořadí 10 nejúspěšnějších známek roku 2021 včetně počtu získaných hlasů:

Pořadí

Emise

Počet hlasů

1

KOCOUR MIKEŠ

1239

2

EUROPA: KOČKA DIVOKÁ

856

3

NEGRELLIHO VIADUKT

656

4

PRAŽSKÉ JEZULÁTKO

528

5

ZÁMEK JEZEŘÍ

367

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru