Aktuální zjištění: V kraji je už skoro rok úplně nová silnice. Zatím se ale nesmí používat
Nová silnice vede od Mostu a za bývalými Kopisty se napojuje na obslužnou komunikaci ke skládce Celio. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Most – Na první pohled je tady už rok hotovo. Kromě cyklistů, bruslařů a občasného auta se zvláštním povolením tady ale nikoho nevídáte. A ještě to tak řadu měsíců zůstane.

Řeč je o nové silnici mezi Mostem a Mariánskými Radčicemi, jejíž součástí je i zhruba dvousetmetrový lanový most a další most přes produktovody z chemičky. Podle primátora města Mostu Jana Paparegy se řeší nedostatky a jejich náprava. Jako měsíc možného zprovoznění jmenoval nejdříve únor příštího roku. „V letošním roce to nebude,“ uvedl Jan Paparega. Už v létě se zjistilo, že se sesouvá svah v jedné části silnice, musí se upravit křižovatka mezi Braňany a Mariánskými Radčicemi či se musí předělat zábradlí u cyklostezky, které bylo odbyté a křivé.

Investorem stavby za více než 350 milionů korun je stát, zhotovitelem firma Herkul.

Silnice začíná u mosteckého muzea, vede podél jezera přes bývalé Kopisty, před skládkou Celio se napojuje na dřívější obslužnou silnici a pak z ní pokračuje dále k odkališti Venuše u Braňan a ústí na současnou silnici nedaleko bývalého libkovického letiště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru