OBRAZEM: Akce Bruslíme v Ústí přilákala desítky in-line bruslařů
První ročník projektu Bruslíme v Ústí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Desítky in-line bruslařů přišly v pátek a v sobotu na pěší zónu ústeckého Zanádraží, aby se zúčastnily prvního ročníku akce Bruslíme v Ústí. Pořadatelem byl spolek Inlineskating.cz a Základní škola Neštěmická v Krásném Březně.

Ondřej Thor, předseda spolku Inlineskating.cz a ambassador K2 Inline hodnotí akci úspěšně. „První den se Bruslíme v Ústí zúčastnilo dvacet osm dětí ze Základní školy Neštěmická, v sobotu přišlo sedmnáct lidí z řad veřejnosti. „Příští rok bychom tuto akci chtěli připravit jako turnaj mezi školami. Zároveň je naší vizí navázat na tuto akci a nabídnout výuku kolečkového bruslení na základních školách v hodinách tělocviku,“ doplnil Ondřej Thor.

Na Základní škole Neštěmická již in-line bruslení do výuky tělesné výchovy zařadili v rámci zvýšení pohybu a obratnosti dětí. „Pro žáky jsme zakoupili třicet in-line bruslí včetně potřebného vybavení, tak aby byly smazány rozdíly mezi dětmi ze sociálně slabších rodin,“ uvedla v minulosti pro on-line deník E – Ústí.cz ředitelka školy Marie Čápová, která je zároveň zastupitelkou statutárního města Ústí nad Labem.

1106 bruslime v usti6

První ročník projektu Bruslíme v Ústí. Foto: Daniel Augustýn

Každý účastník akce objel pět libovolných stanovišť, na kterých dostal na kartičku razítko. Start byl v Café Nádražka na Zanádraží. Nejdelší trasa vedla z Cyklokempu Brná do hostince Na Kopečku ve Valtířově a měřila 10,8 kilometru. Po odevzdání kartičky tento týden účastníci v Café Nádražka získávaní odměnu v závislosti na počtu razítek.

Fotogalerie:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru