Novými gentlemany silnic jsou dva policisté sloužící na Střekově
Na snímku zleva policisté por. Tomáš Krňaský a npor. Jaroslav Jindra. Zdroj foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Policisté por. Tomáš Krňaský a npor. Jaroslav Jindra sloužící na obvodním oddělení Policie České republiky na Střekově se zařadili do celorepublikového projektu „Gentleman silnic“. Strážci zákona, kteří si šli ve volnu zaběhat na konci července loňského roku k jezeru Milada, uviděli projíždějícího se třiadvacetiletého řidiče na čtyřkolce bez helmy, nerespektujícího dopravní značky zákaz vjezdu, a na cestách ohrožujícího kolemjdoucí.

Jak uvedla mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová, hazardérovi se ovšem riskantní jízda nevyplatila, po havárii spadnul ze stroje do hlubokého příkopu a rákosí. „Policisté k řidiči hned běželi, opatrně ho vytáhli z bláta a rákosí na cestu. Vzhledem k tomu, že nereagoval na podněty, tak mu poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu.  Ve chvíli, kdy se řidič probral, tak chtěl z místa utéct, čemuž mu jeden z policistů zabránil. Druhý běžel k nejbližší křižovatce navigovat záchranáře k místu události. Policisté následně v evidencích zjistili, že tento řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a při provedené dechové zkoušce ještě ke všemu nadýchal přes 1,5 promile. Čtyřkolku policisté zajistili,“ dodala mluvčí krajské policie.

3001 gentleman2

TISKOVÁ KONFERENCE K OCENĚNÍ POLICISTŮ. ZDROJ FOTO: POLICIE ČR

Gentleman silnic je společným projektem České pojišťovny a Policie České republiky, který vznikl v roce 2004. Jeho cílem je motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali, nebyli k sobě lhostejní a všímali si svého okolí. Gentlemani silnic jsou lidé, kteří neváhají poskytnout rychlou a bezprostřední pomoc obětem dopravních nehod. Ocenění dostávají certifikát za záchranu života po závažné dopravní nehodě. Součástí titulu je rovněž dar v podobě chytrého mobilního telefonu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru