V bývalé ubytovně v Čelakovského ulici vzniklo 33 nových bytů
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Slavnostní prohlídka nových bytů v bývalé ubytovně Čelakovského proběhla v úterý 25. dubna. V rekonstruovaném objektu vzniklo 16 sociálních a 17 dostupných bytů.

Během prohlídky byl představen projekt a účastníci mohli nahlédnout do nových rekonstruovaných prostor. Prohlídky se účastnili ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, zástupci Státního fondu podpory investic i představitelé města, v čele s primátorem Petrem Nedvědickým a další hosté.

„Nemovitost jsme převzali ve velmi špatném stavu, vybydlenou a prázdnou. Úspěšně jsme podali žádost o dotaci a zahájili celkovou opravu s cílem pomoci lidem bydlet kvalitně za odpovídající cenu. V době stále horší dostupnosti bydlení je pro vedení města rozvoj bytového fondu významnou prioritou a chceme v dalších projektech dostupného bydlení pokračovat i v budoucnu,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Vlach.

V ulici Čelakovského 806/4, Ústí nad Labem – Krásné Březno vzniklo celkem 16 sociálních bytů. Určené jsou primárně pro cílovou skupinu nízkopříjmových seniorů. Jedná se o sociální byty o velikosti 1+1 nebo 2+1. Nájemcem může být pouze osoba, která splňuje definici způsobilé domácnosti dle nařízení vlády o podmínkách použití finančních prostředků Státního fondu podpory investic na pořízení sociálních a dostupných bytů a sociálních, smíšených a dostupných domů. Za klíčovou sociální skupinu se budou považovat zejména osoby ve věku 60 a více let.

Dalších 17 dostupných bytů bude určeno primárně pro domácnosti občanů, jejichž člen pracuje ve veřejných službách, jako například zaměstnanec integrovaného záchranného systému, učitelé a další personál škol či domovů pro seniory aj.

Město Ústí nad Labem koupilo ubytovnu téměř před deseti lety od společnosti CPI. Budova byla zničená původními nájemci. Odkupem budovy přispělo město k celkovému zklidnění lokality.

V rámci rekonstrukce bylo realizováno kompletní zateplení fasády a střechy objektu, výměna všech vnějších i vnitřních výplní otvorů, nové rozvody vody, vytápění, elektro, osazení s tím souvisejících předmětů a komponentů (klozety, umyvadla, vany, otopná tělesa, zásuvky, vypínače, osvětlení, kamerový systém, výtah, apod.). Zároveň byly provedeny práce spočívající v aplikaci nových vnitřních omítek, úprav podlah a osazení nových podlahových krytin a dalšího vybavení (kuchyňské linky, vestavěné skříně).

Rekonstrukci bývalé ubytovny provedla společnost SIM stavby, která vyhrála výběrové řízení s nabídkovou cenou 26 790 000 Kč bez DPH. Statutární město Ústí nad Labem využije formu podpory dotace na sociální byty a formu podpory zvýhodněného úvěru na dostupné byty. Projekt je financován ze Státního fondu podpory investic formou dotace ve výši 16 435 656 Kč, max. však do výše způsobilých nákladů, a úvěrem ve výši 15 225 434 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru